Pas op voor onveilige huurauto’s

Voorzichtig zijn met de huur van goedkope huurauto’s dat is het schokkende advies van een onderzoek gedaan door de Autoclub Europa. (ACE) Deze Duitse autoclub die je een beetje kunt vergelijken met de ANWB deed op Mallorca een steekproef onder goedkope huurauto’s.

De prijzen van autohuur liggen dankzij de komst van autohuurvergelijkers en rental brokers zwaar onder vuur. Als een auto bij bedrijf X een euro per dag goedkoper is dan bij bedrijf Y dan kies de klant al snel voor de goedkoopste. Diverse verhuurders vertalen deze korting dan door in een bezuiniging op onderhoud.

versleten remmen en banden

tien auto’s werden door de autoclub gecontroleerd, en bij alle tien was er wel iets aan te merken. Tijdens de steekproef  vielen vooral de remproblemen op, totaal versleten remschijven en banden zonder enige vorm van profiel kwamen het meest voor. Maar ook vreemde zaken zoals een dak van een cabrio welke niet functioneerde door een eerdere schade die alleen aan de buitenkant hersteld was.

Opletten dus!

Niet alleen naar lak en ruitschade kijken is het advies, en direct reclameren indien er iets niet goed is. Kijk dus ook naar de banden, en naar schade aan velgen. De kans op een klapband is dan namelijk evenredig hoog.  Vooral omdat dit soort schades vaak zijn uitgesloten van bijgekochte verzekeringen.

Ruitschade is een ander thema,  laat duidelijk op het huurcontract vermelden dat er sprake is van steenslag, een ruit kan namelijk dan sneller scheuren en ook hier is het vaak uitgesloten van de verzekering.

Testen voor het wegrijden

Er wordt dus flink aangeklooid bij de verhuur van auto’s dus voordat je definitief wegrijdt van de parkeerplaats bij de autoverhuurder loont het om even alle verlichting te testen en de ruitenwissers, kijk ook even of de ruitensproeier werkt.

Plaats een reactie