Druk op de Oostenrijkse pistes

Een dikke laag sneeuw, perfecte pistes en vooral veel blije mensen dat is momenteel de tendens in de Oostenrijkse skigebieden. De afgelopen dagen was het nog nooit zo druk op de pistes als ooit te voren.  Frau Holle  (de Oostenrijkse sneeuw godin) heeft er voor gezorgd dat de skigebieden in het alpenland  rijkelijk zijn voorzien van sneeuw. Sommige gebieden hebben misschien wel te veel sneeuw gekregen maar dat mag de pret van menig wintersporter niet drukken.

Geen bed meer vrij

In veel skigebieden was tijdens de kerstvakantie geen bed meer vrij. praktisch alle hotels waren uitgeboekt. De bekende skigebieden in Tirol kunnen de stroom toeristen niet meer aan. Vooral omdat de kerstvakanties dit jaar gunstig vallen en natuurlijk de bovengenoemde condities zorgen voor goede klandizie bij de hoteliers.

De skigebieden waren tijdens de feestdagen niet alleen populair bij de wintersporters uit Nederland en België maar ook veel Duitsers in de grensstreek trokken er voor één of meerdere dagen op uit. Wat zorgde voor overvolle parkeerplaatsen bij de skiliften en files op de doorgaande wegen naar Oostenrijk

Wintersport tijdens de voorjaarsvakantie

Wie dus nog op zoek is voor een accommodatie voor een wintersport vakantie tijdens de voorjaarsvakantie in Oostenrijk doet er dus goed aan om nu echt te gaan boeken. De prijzen stijgen op dit moment alleen maar en dat komt door de grote vraag voor accommodaties.

Groepsaccommodaties of chalets voor meerdere personen zijn amper nog te krijgen of gaan tegen astronomische bedragen de verhuur in.

Plaats een reactie