Waarom je geen Cola-light moet bestellen in een vliegtuig

Een drankje tijdens je vlucht hoort er gewoon bij. Deze keuze is bij de meeste luchtvaartmaatschappijen best wel groot.  Van koffie tot thee en vaak ook sterkere alcoholische dranken (al wordt dat snel minder) behoren tot het assortiment.  Toch is er een heel populair drankje wat de meeste stewards en stewardessen liever niet schenken en dat heeft zo zijn redenen.

Het koolzuurhoudende drankje cola light heeft de eigenschap om zeer sterk te schuimen vooral omdat de luchtdruk in de cabine anders is dan thuis schuim het nog sterker. Het duurt daarom erg lang voordat het glas tot het gewenste niveau gevuld is.  Een stewardess meldde laatst op een forum dat men tijdens het schenken van een glas cola light drie andere drankjes had kunnen serveren.  Daarbij gaat er tijdens het schenken van de cola light vaak wat van de plakkerige drank over de rand.

Wil je de cola light ook nog met ijsklontjes? Dan is het effect van het schuimen nog groter.   Een ander drankje wat de zelfde eigenschap heeft is sekt en in mindere mate champagne. Het voordeel is echter dat de sekt glazen in een vliegtuig een stuk kleiner zijn.

Mocht je dus een cola-light bestellen of een sekt dan weet je nu waarom het wat langer kan duren voordat je je drankje krijgt en waarom de stewardess of steward tijdens het serveren ook een andere passagier helpt. De tijd om iedereen te bedienen in een vliegtuig is vaak erg beperkt.

 

Plaats een reactie