Wintersport Livigno: skiën, shoppen en sneeuwgarantie

Italië kent diverse prachtige dorpen en skigebieden. Een goed voorbeeld is Livigno.  Deze Italiaanse topper is nieuw toegevoegd aan het assortiment van Summit Travel. Graag vertellen we je meer over dorp- en skigebied en beantwoorden daarbij de volgende vragen.

Wat is het eerste dat te binnen schiet bij Livigno?

Om met de deur in huis te vallen: over het algemeen ski je in Livigno van eind november tot aan mei. Dit zegt natuurlijk wel wat over de sneeuwzekerheid van het gebied. Daarnaast zijn de volgende feitjes doeltreffend:

  • 120 km piste en sneeuwzeker
  • Alles is echt Italiaans!
  • Je kunt de hele dag skiën/snowboarden in de zon doordat het gebied in 2 skigebieden is opgesplitst!
  • Geschikt voor beginners – gevorderden, skiërs – snowboarders.
  • 40 km aan loipes! Diverse funparken.
  • 1 skipas voor het gehele gebied.
  • Er is een zeer gezellig centrum met vele winkels, restaurants en bars.
  • Er is van alles te ondernemen, ook voor de niet-skiër/snowboarder.

Waarom het skigebied Livigno?

Sneeuwzekerheid en divers. Het skigebied heeft een inneralpine ligging waardoor het er in de winter flink koud kan worden en eigenlijk altijd wel kan rekenen op een laag sneeuw. Het skigebied heeft een hoge ligging met de hoogste top op zo’n 2800 meter. Skiërs van alle niveaus kunnen hier terecht. Meer details over het skigebied, de pistes en de omgeving lees je in de uitgebreide omschrijving op de website van Summit Travel.

Wat kan ik verwachten van het dorp Livigno?

Livigno wordt ook wel klein Tibet genoemd omdat het ligt tussen twee hoge bergketens en koude winters kent. Daarnaast vind je in Livigno eigenlijk alles: winkels, langlauf- en wandelmogelijkheden, wellness, restaurants (de Italiaanse cuisine) en bovendien een gezellige après-ski. Het dorp is langgerekt en ligt op een hoogte van 1816 meter en is, mede doordat het belastingvrij is, een relatief goedkope bestemming.

Belastingvrij paradijs

Het dorp Livigno ligt op de grens tussen Zwitserland en Italië en je kunt hier belastingvrij winkelen. Producten als parfum, alcohol en benzine zijn hier bijvoorbeeld een stuk goedkoper. Livigno is een echt winkelparadijs en telt zelfs meer dan 250 winkels. Zo zal je hier dus altijd wel slagen.

Hoe zit het met de bereikbaarheid?

De dichtstbijzijnde luchthaven is Innsbruck, ook al is het vanaf daar nog wel zo’n 2,5 uur rijden. Vliegen op Zurich kan ook. Vanaf daar is het nog zo’n 200 km rijden. Met de auto vanaf Utrecht is het ongeveer 962 km en je doet hier (afhankelijk van hoe vaak je stopt) zo’n 10 uur over. Let er wel op dat het laatste stuk (ongeveer 100km) geen snelweg meer is. Ten slotte, kunnen treinreizigers uitstappen op het station Zernez en moeten vanaf daar nog zo’n 30 minuten busreizen. Het is maar net hoe sterk de liefde voor het OV is… Livigno is niet al te makkelijk te bereiken, maar de reis is absoluut de moeite waard.

Accommodaties in Livigno

Livigno is geen bestemming voor dagjesmensen en je vindt hier dus geen massatoerisme. De meeste verblijven zijn (vooralsnog) 7 dagen en in Livigno zijn er diverse leuke accommodaties te vinden. Bekijk dus eens of er voor jou iets leuks tussen zit en onthoud: Livigno is sneeuwzeker van november tot aan mei!

Plaats een reactie