5 dingen die je moet regelen voor je Amerika reis

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten van Amerika? Enige reisvoorbereiding is dan zeker nodig voordat je in het vliegtuig stapt naar New York, Utah, Florida of een andere mooie Amerikaanse bestemming. Hieronder lees je vijf tips van zaken die je absoluut moet regelen voor je vakantie in Amerika:

  1. Zet het profiel van je bankpas op ‘wereld’. De meeste banken hebben het profiel van je bankpas standaard op ‘Europa’ staan, waardoor je alleen in Europa geld op kunt nemen of kunt betalen met je bankpas. Om in Amerika geld uit een geldautomaat te halen moet je je profiel op ‘wereld’ zetten. Regel dat bij je bank voor vertrek.
  2. Regel je ESTA. Een ESTA is een elektronische toelating die je nodig hebt om met een EU-paspoort zonder visum de Verenigde Staten in te mogen. Je moet je ESTA minimaal 72 uur van tevoren regelen. Dat kan bij een Nederlandse ESTA service die ervoor zorgt dat dit proces helemaal vlekkeloos verloopt.
  3. Schaf een creditcard aan. In Amerika is een creditcard het meest gebruikte betaalmiddel. Voor online reserveringen van attracties of hotels ontkom je niet aan een creditcard. Hotels en autoverhuurbedrijven eisen vaak ook een creditcard als borg.
  4. Zet je dataroaming uit als je hoge kosten wilt voorkomen. Bij veel Nederlandse mobiele telefoonabonnementen is het prijzig om in Amerika te internetten op je mobiel. Zet daarom de dataroaming uit en gebruik WIFI als dat kan.
  5. Als je nog geen (doorlopende) reisverzekering hebt, regel die dan. Houd bij de keuze van de verzekering rekening met het feit dat je werelddekking nodig hebt en het liefst met een verhoogde WA-dekking vanwege de mogelijk hoge aansprakelijkheidsclaims in het geval van een ongeluk.

Plaats een reactie