Goed insmeren tijdens wandelingen in de bergen

Wie tijdens de komende zomervakantie op wandelvakantie naar de bergen gaat moet de zon niet onderschatten. Een goede bescherming tegen de zon is namelijk van wezenlijk belang.  bij iedere 1.000 meter hoogte stijgt de impact van de UV straling namelijk met 20%. Dat kan vooral bij de mooie zonnige dagen die we als het goed is tegemoet gaan voor een behoorlijke impact op je huid zorgen.

Ga goed voorbereid op pad

Tijdens wandelingen in de bergen van bijvoorbeeld Tirol kan het dus geen kwaad om je goed te beschermen tegen de zon. Een shirt met lange mouwen en een hoed of pet met voldoende bescherming van de nek zijn aan te raden tijdens een bergwandeling in de zon. Ook een zonnebril met voldoende UV bescherming mag niet ontbreken in je basisuitrusting.  Als je naar de klasses kijkt dan is de klasse 2 of 3 aan te bevelen, klasse 1 is ongeschikt en klasse 4 alleen als je echt de hoge bergen opzoekt en over gletsjers en sneeuw gaat wandelen.

Ook een goede zonnebrand mag niet ontbreken tijdens je wandeling. Liefst een waterproof variant zodat deze goed blijft zitten. Door het zweten is de kans namelijk groot dat een normale zonnebrandcrème als sneeuw voor de zon van je huid verdwijnt.

 

 

Plaats een reactie