Spontane Stedentrip populairder dan ooit

Een weekendje flaneren op de Rambla in Barcelona? Of een Café au lait drinken aan de Seine in Parijs? Of een spontaan bezoek aan één van de rommelmarkten in Berlijn?  Tegenwoordig kan het, en is het ook nog eens razend populair.  De meeste van dit soort reizen worden online geboekt en dankzij voordelige vluchten, goede hotel vergelijkers en ook de combinatie aanbiedingen is een spontaan weekendje weg zo geboekt.

Een goed bereikbare stad is essentieel voor een spontane Stedentrip

Veel steden springen hier dan ook op in. De meeste van deze steden zijn goed bereikbaar, hebben een goed vliegveld waar veel lowcost airlines op vliegen en dit soort spontane trips zijn niet gebonden aan een seizoen.

Kleinere steden populair

De grotere steden in Europa zijn natuurlijk hot  echter zijn steden zoals Rome en Londen zijn overlopen door toeristen. Opvallend genoeg zoeken de stedentrippers tegenwoordig de trips op naar kleinere steden zodat alles in een paar dagen is te zien. In 2017 zijn dat voornamelijk steden zoals San Sebastian, Wenen, Porto, en Dublin. Dichterbij huis zijn dat steden zoals Keulen, de havenstad Hamburg en Düsseldorf.

Tips voor het boeken van een spontaan weekendje weg
  •  Kijk eerst of er geen evenementen of beurzen worden gehouden in de stad, deze zorgen vaak voor duurdere vliegtickets, overpriced hotelkamers en onnodige drukte in restaurants en cafés.  Een goed voorbeeld is het Oktoberfest in München of de internationale computergames beurs in Keulen.
  • Boek je een ticket bij KLM dan zijn de tickets vaak voordeliger als je vertrekt op een weekenddag. en langer dan 3 dagen op een bestemming blijft.
  • Boek voordelig, een middag vlucht met een goedkope maatschappij zoals Easyjet of Ryanair betekend dat je halve dag al naar de knoppen is. Vaak zijn de eerste vluchten van bijvoorbeeld KLM of een andere not-so-cheap maatschappij gunstiger in vertrektijd en uiteindelijk ook in prijs. Goedkoop vliegen wil dus uiteindelijk niet zeggen dat je ook verstandig vliegt.
  • Reis niet tijdens de hoogseizoen periodes zoals zomervakanties en nationale feestdagen. De zomermaanden zijn niet de tijd voor een spontane trip. Veel Europese steden staan op de bucketlist van toeristen uit de hele wereld. Daar hebben ze namelijk ook zomervakantie.
  • Boek je hotel via een bookingsportaal kijk dan goed naar de annuleringsvoorwaarden bij booking.com kun je bijvoorbeeld tot 24 uur voor vertrek het hotel annuleren. Handig als het slecht weer is, of als je een betere aanbieding hebt gevonden.
  • Gebruik de App Hopper om te kijken wanneer de prijzen van vliegtickets het laagst zijn. De app heeft een mega grote database en kan op basis van deze historische data aangeven of een tickets duurder of goedkoper wordt.

 

1 gedachte over “Spontane Stedentrip populairder dan ooit”

Plaats een reactie