De 3 populairste regio’s in Italië

Italië prijkt al jaren ergens bovenaan de lijst van favoriete vakantiebestemmingen. Het land staat bekend om zijn temperamentvolle inwoners, heerlijke gerechten en diversiteit aan landschappen. Kortom, een reis naar Italië wordt hoe dan ook onvergetelijk. Maar welke regio sluit het beste aan bij jouw vakantiewensen? Wij hebben een top 3 opgesteld waar vast een zeker een bestemming voor jouw tussen zit.

Toscane – Kunst en historie

Aaaaaah, Toscane. Geen regio in Italië is beroemder dan Toscane. Het is niet voor niets de meest bezochte streek van het land. En wij kunnen je verzekeren, dat komt niet door de ‘Toscaanse Bruilof’. De regio staat vooral bekend om zijn roemrijke historie. Toscane is namelijk de broedplaats voor de renaissance. De streek is bezaaid met historische kunststadjes als Siena, Pisa en Volterra. Bezoek de vele musea, monumenten en cafétjes die de stadjes rijk zijn. Naast de vele pittoreske dorpjes is de regio omgeven door prachtige wijnvelden. Om het gevoel van Toscane in je op te kunnen nemen kun je het beste verblijven op een plaatselijke camping.

Lombardije – Natuur en stad

Helemaal in het noorden van Italië, grenzend aan Zwitserland, ligt Lombardije. De regio staat bekend om de schilderachtige landschappen en overvloed aan meren. Met in het Westen de Lago Maggiore en in het Oosten het Gardameer is de provincie omringd door water. Voldoende watersport mogelijkheden voor een actieve vakantie. De hoofdstad van Lombardije is Milaan. Mocht je dus op zoek zijn naar een actieve vakantie in combinatie met een stedentrip naar een designstad. Dan is Lombardije de regio bij uitstek.

Sicilië – Cultuur en gastronomie

Nu het noorden en midden van Italië onder de loep zijn genomen kan het Zuiden natuurlijk niet ontbreken. De populairste regio uit het zuiden van Italië is Sicilië. Dit eiland in de Middellandse Zee ligt ten zuidwesten van het vasteland. Door de ligging in de Middellandse Zee zijn er veel culturerel invloeden te vinden. Dit is ook terug te zien in de architectuur van het eiland. Naast de standaard Italiaanse keuken staat Sicilië bekend om zijn streekproducten. Probeer de Cannoli, Frutta Martorana of de echte Siciliaanse Pizza (vierkant in plaats van rond). Spoel deze lekkernijen weg met een heerlijke Marsala wijn en je weet weer wat genieten is. Siciliaans genieten.

Of je nu op zoek bent naar actie, cultuur of natuur, Italië heeft het allemaal. Welke regio sluit het meest aan bij jouw wensen? Laat het ons weten via onderstaande reactie.

1 gedachte over “De 3 populairste regio’s in Italië”

  1. En in het zuiden van Lombardije de mooie, maar totaal onbekende Oltrepò Pavese, het wijngebied van Milaan dat je Toscane bijna doet vergeten. Glooiende heuvels, kastelen, middeleeuwse dorpjes, authentieke gastronomie en wijn, heel veel wijn.

Plaats een reactie