De goedkoopste en duurste skigebieden van Europa

Dat wintersporten ieder jaar een beetje duurder wordt is geen geheim meer. De skigebieden investeren over het algemeen veel geld in nieuwe liften en verbeterde sneeuwzekerheid. Vooral de sneeuwzekerheid is een belangrijk thema aangezien het de laatste twee seizoenen de start van het wintersport seizoen in veel skigebieden letterlijk in het water viel.

Een klein onderzoek je verraad dat de prijzen voor een zes daagse skipas dit seizoen gemiddeld stijgen met € 5,30.

Voor iedereen die dus een beetje op de centen let tijdens de wintersport is het een goede reden om goed te kijken waar de prijzen nog betaalbaar blijven.

Goedkoop wintersporten in Oost-Europa

Wie goedkoop wil skiën moet naar Polen, een overnachting met 4 personen in een vakantiewoning kom uit op ongeveer 96 euro per nacht en dat is dus 24 euro per persoon. een dagpas op de piste kost in Polen slechts 22 euro, dus de basiskosten voor een dag wintersporten zijn 46 euro.

Een andere goedkope bestemming is Tsjechië, met een basisprijs van 50 euro, ook Duitsland heeft niks te klagen. Daar kost een dag skiën en een overnachting in een appartement gemiddeld 62 euro.

Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk zijn de hekkensluiters waarbij Zwitserland relatief duur is door het koersverschil met de Zwitserse Frank. Ondanks dat Oostenrijk bij de duurste landen staat wil dat niet zeggen dat het ook duur is.

Goedkoopste skigebieden in Oostenrijk

Opvallend in het overzicht met de goedkoopste skivakanties is het wintersportgebied Stubaier Gletscher. Het sneeuwzekere gebied is populair onder families en de prijs voor een dagpas ligt op 46 euro. een overnachting in een 4 persoons appartement is er al voor 77 euro per nacht. Dus het rekensommetje komt dan uit op 79 euro per nacht en daarmee is dit skigebied één van de goedkoopste skigebieden in Oostenrijk. Nog een groot voordeel aan het skigebied in Stubai is dat de kinderen tot 10 jaar gratis mee skiën met een betalende ouder.

Ook het populaire Mayrhofen is in verhouding tot de overige skigebieden niet duur, een skipas en een overnachting kost gemiddeld 88 euro. Daarmee is Mayrhofen echt één van de betere gebieden om in Oostenrijk te wintersporten. Mayrhofen is onder Nederlanders zeer geliefd vanwege de uitstekende aprés ski en de goede voorzieningen op de pistes.

Het duurste skigebied van Oostenrijk is Saalbach, en ook dit skigebied mag zich rekenen op veel interesse vanuit Nederland. Maar is daarmee ook één van de duurtste skigebieden van het land. Het laat de gebieden Kitzbühel en Ischgl ver achter zich met een gemiddelde prijs van 121 euro per dag/nacht.

Hoe werden de prijzen bepaald?

De liftprijzen zijn rechtstreeks van de websites van de skigebieden gehaald, hier is altijd gekozen voor de duurste dag kaart, er is geen rekening gehouden met de kortingen of kinderen.

De appartementen zijn allemaal gekozen in de tweede en derde week van februari. Niet de drukste periode maar ook zeker niet de rustigste periode. Er is altijd gekozen voor een 4 persoons appartement met self-catering. dat wil zeggen dat je zelf voor ontbijt en de rest zorgt.

1 gedachte over “De goedkoopste en duurste skigebieden van Europa”

Plaats een reactie