Naar Schiphol? Meer reistijd inplannen

Wie in de week van 1 t/m 9 augustus naar Schiphol reist kan maar beter wat meer reistijd inplannen.  Prorail heeft namelijk aangekondigd om wat werkzaamheden aan het spoor uit te voeren en dat heeft in deze week zeer ernstige consequenties voor de spoorverbindingen met de luchthaven.

Er rijden tijdens deze week geen treinen op de onderstaande trajecten:

  • Schiphol Airport – Amsterdam Zuid – Amsterdam RAI – Duivendrecht – Diemen Zuid
  • Schiphol Airport – Amsterdam Zuid – Amsterdam Bijlmer ArenA

Op dinsdag 2 augustus is het nog een stukje erger, want dan rijden er ook geen treinen tussen

  • Schiphol Airport – Amsterdam Sloterdijk

Tijdens de werkzaamheden worden er bussen ingezet, houd wel rekening met een extra reistijd van 15 tot 45 minuten.

In het laatste weekend van september vinden er weer werkzaamheden plaats op het spoor rondom Schiphol, ook dan dien je rekening te houden met vertragingen.

De NS adviseert om voor vertrek gebruik te maken van de NS reisplanner,  vanaf 10 dagen voor uw reisdatum kunt u zien wat de gevolgen zijn voor uw reis.

Met de auto naar Schiphol

De werkzaamheden aan het spoor vinden plaats in het hoogseizoen van Schiphol, de keuze om met de auto naar de luchthaven af te reizen is dan ook snel gemaakt.

Zorg er dan wel voor dat je een parkeerplaats op Schiphol reserveert want ook deze raken tijdens het hoogseizoen snel vol.  Er zijn rondom de luchthaven veel aanbieders van parkeerplaatsen let echter goed op waar je parkeert tussen deze aanbieders zijn ook partijen met minder goede bedoelingen. Lees dus vooraf de reviews en let goed op met valet parking waarbij je een autosleutel moet afgeven.   Op P3 is dit jaar een nieuwe parkeergarage geopend, deze is recentelijk door de redactie van paginablog getest. Deze parkeergarage-test kun je hier terug lezen.

Plaats een reactie