Brooklyn

Als je een bezoek aan New York City brengt dan zou ik zeker aan willen raden om je niet alleen te beperken tot Manhattan, maar zeker ook een bezoek aan Brooklyn te brengen.

Brooklyn is één van de vijf wijken in New York. De wijk heeft een oppervlakte van 251 vierkante kilometer en huisvest ruim 2,5 miljoen mensen. Brooklyn zelf is ook weer onderverdeeld in verschillende wijken: Noord-, Noordwest-, Noordoost- en Centraal-Brooklyn. Van de verschillende New Yorkse boroughs huisvest Brooklyn de meeste mensen. Qua oppervlakte staat het ver na Queens op de tweede plek.

Geschiedenis
Brooklyn werd in 1646 gesticht door de Nederlanders van de West-Indische Compagnie als Breuckelen. De Nederlandse sporen zijn hier nog steeds te vinden. Zo luidt de wapenspreuk van Brooklyn: “Een draght maeckt maght” (Eendracht maakt macht). Dit was tevens de zinspreuk van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.
Tot het jaar 1898 bleef Brooklyn een zelfstandige gemeente. In 1860 had de gemeente ongeveer 300.000 inwoners en was hiermee na New York, Philadelphia en Baltimore de op drie na grootste stad van de Verenigde Staten.

Bezienswaardigheden
De wijk biedt tal van bezienswaardigheden. Zo is het Brooklyn Museum een aanrader voor kunstliefhebbers. De permanente collectie omvat ruim anderhalf miljoen voorwerpen. Van Egyptische werken tot moderne kunst en allerlei voorwerpen uit andere culturen. Liefhebbers van flora en fauna bezoeken de Botanic Garden. Deze botanische tuin heeft een oppervlakte van 21 hectare en heeft een collectie van meer dan tienduizend planten. Naast de verschillende bezienswaardigheden die Brooklyn te bieden heeft is het ook heerlijk om gewoon door de wijk te slenteren en te genieten van alles wat langskomt.

Beroemdheden
Brooklyn heeft heel wat bekendheden en beroemdheden voortgebracht. Onder hen zijn bokser Mike Tyson, basketballegende Michael Jordan, singer songwriter Barry Manilow en zanger Neil Diamond. Behalve deze sterren bracht Brooklyn ook personen van twijfelachtiger allure voort. Wat te denken van Al Capone. Deze beroepscrimineel wordt voornamelijk geassocieerd met Chicago waar hij ten tijde van de drooglegging furore maakte als gangster, maar hij werd geboren op 17 januari 1899 in Brooklyn, New York.

Plaats een reactie