Nieuwe P3 parkeergarage Schiphol getest

Afgelopen zondag vertrok ik voor een stedentripje naar Berlijn (daarover later meer) omdat ik al om 5 uur in de ochtend op Schiphol moest zijn was het openbaar vervoer naar de Luchthaven geen optie. Dus met de auto en dan komt het al snel aan op een betaalbare parkeerplek en deze zijn schaars op de luchthaven.

Ondanks dat diverse creatieve ondernemers ieder leeg knollenveld of lege bedrijfshal transformeren tot parkeerplaats blijf ik toch trouw aan Schiphol. Die ene keer dat ik vreemd ging met het parkeren belande ik op een donker vaag uitgestorven industrieterrein en sprongen de ratten zo groot als wilde apen uit de vuilnisbakken. Geen fijn idee om daar te parkeren.

De Nieuwe parkeergarage op Schiphol P3

Parkeergarage P3 SchipholP3 is de naam van het grootste parkeerterrein van Nederland, het ligt vlak tegen Schiphol aan en het is werkelijk een labyrint van geparkeerde auto’s.  Toch bleek er te weinig ruimte te zijn en is medio vorig jaar begonnen met de bouw van een grote parkeergarage. Het voordeel van deze garage is dat deze direct aan de ingang van de parkeerplaats ligt en je auto droog staat. Wat vooral tijdens de winterse periode voor mij een groot voordeel is.

Let bij het inrijden van de parkeergarage goed op de aangegeven route, éénmaal door het verkeerde poortje en je komt er niet meer in. Dit kan wel wat beter worden aangegeven. Dit geldt ook voor de reizigers die niet gekozen hebben voor de parkeergarage.

Reserveren verplicht

Bij het online boeken van een parkeerplek op Schiphol dien je van tevoren aan te geven of je wilt parkeren in de garage, het is namelijk € 5 duurder om overdekt te staan.

De parkeergarage rondom Schiphol zelf is niets anders dan een normale parkeergarage bij een winkelcentrum. De verdiepingen zijn voorzien van voldoende licht en een onveilig moment zul je er zeker niet hebben. De snelle liften brengen je snel naar de auto en zijn groot genoeg voor een familie met meerdere koffers.

De garage biedt trouwens ook een fantastisch uitzicht op de luchthaven, het zou mij niets verbazen dat het straks een spottersplek gaat worden. Vanaf de vijfde verdieping is het namelijk goed vliegtuigen kijken.

Aantal vrije plaatsen direct zichtbaar

Bij het inrijden van de garage zie je direct op welke verdieping nog parkeerplekken vrij zijn.  zijn er volgens de borden nog minder dan 20 plekken over, sla deze verdieping dan over. Deze parkeerplekken zijn vaak al in gebruik door de aso parkeerders welke twee plekken nodig hebben of gewoon wegens onderhoud bezet.

Algemeen oordeel

voor mij is de parkeergarage P3 de nieuwe plek om te parkeren, de garage is schoon, veilig en efficiënt. je staat direct bij het opstappunt voor de shuttlebus naar de luchthaven en er is een speciale laad- en losplek ingericht voor het inladen van je koffers.

4 gedachten over “Nieuwe P3 parkeergarage Schiphol getest”

  1. Ik ben blij met die nieuwe parkeergarage. Staat de auto lekker dichtbij de pendelbussen en je betaalt veel minder dan P1 en P2.

  2. Net terug van een korte vakantie en ook de P3 garage geprobeerd, eerst had ik een beetje moeite met de 5 euro extra, maar deze zijn goed besteed. Nette garage, ideaal dichtbij en geen gezeur. Alleen wel even onthouden waar je parkeert. na 5 dagen was ik dat even kwijt.

Plaats een reactie