Vliegticket naar Hongkong duurder

Wie binnenkort via de internationale luchthaven van Hongkong naar Azië of Australië vliegt moet rekening houden met een extra belasting op het vliegticket. De luchthaven is namelijk hoognodig toe aan een uitbreiding en dat mag betaald worden door de passagiers van de verschillende luchtvaartmaatschappijen welke gebruik maken van de luchthaven.

De Luchthaven van Hongkong behoord tot één van de grootste in het Aziatische ruim en staat regelmatig hoog in de lijstjes met beste luchthavens ter wereld.

De Contruction fee zoals de belasting wordt genoemd is van toepassing voor iedere passagier en gaat op 1 augustus a.s. in.  De fee wordt door de luchtvaartmaatschappijen automatisch bij de ticketprijs toegevoegd.

De hoogte van de construction fee is een beetje ingewikkeld, deze is namelijk afhankelijk van de vliegafstand en de klasse waarin je vliegt. Wie bijvoorbeeld vanuit Europa naar Hongkong vliegt in de economy klasse moet rekening houden met een extra toeslag van 160 Hongkong dollar. (omgerekend ongeveer 18 euro)

Vlieg je met een binnenlandse vlucht dan wordt er ongeveer 90 HK dollar berekend en kom je op net geen 10 euro uit.

Ook transit passagiers (de overstappers welke direct doorvliegen naar bijvoorbeeld Australië of Nieuw Zeeland) moeten de construction fee betalen.

bron: bild.de foto: pixabay.com

 

Plaats een reactie