Vijf redenen om Madrid te bezoeken

Madrid ligt centraal op het Iberisch schiereiland en is met ruim 6 miljoen inwoners één van de grootste steden van Europa. Qua inwoneraantal moet het alleen Londen en Berlijn voor zich dulden. Steeds meer toeristen vinden hun weg naar de Spaanse hoofdstad om te genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. De vele bezienswaardigheden in Madrid en de onovertroffen sfeer die de stad kent maakt het een aangename stedeptripbestemming. Op deze pagina geven wij je vijf goede redenen om ook eens een bezoek te brengen aan Madrid.

Koninklijk Paleis
Het Koninklijk Paleis of Palacio Real is het grootste paleis van Europa. Het huidige werkpaleis van de Spaanse koning telt maar liefst 3.418 kamers en heeft een oppervlakte van 135.000 vierkante meter. Een rondleiding door het paleis neemt ongeveer 2 uur in beslag.

Museo del Prado
Het Museo del Prado in Madrid geldt als één van de bekendste kunstmusea in de wereld. Het gebouw waarin het museum is gevestigd is al een kunstwerk op zich. Het Museo del Prado biedt plaats aan ruim 17.000 kunstwerken en kan dagelijks worden bezocht.

Markt Rastro
Wanneer je Madrid bezoekt mag je een bezoekje aan deze markt in de wijk Rastro niet overslaan. De markt wordt elke zondag gehouden. Het is een ware belevenis om door het doolhof van kraampjes je weg te vinden. Langs de hoofdweg worden voornamelijk groenten en fruit verkocht. In de kleine zijstraatjes vind je allerlei snuisterijen.

Retiro Park
Het Parque del Buen Retiro of Retiro Park is het grootste stadspark van Madrid. In dit waanzinnig mooie park is het heerlijk toeven en kun je de hectiek van de metropool Madrid even achter je laten. Er worden hier tal van activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Almudena Kathedraal
Deze kathedraal stamt uit 1883 en is gebouwd in de neoclassicistische bouwstijl. In eerste instantie zou de kerk worden opgetrokken in de gotische stijl, maar dit werd later aangepast om de kathedraal beter aan te laten sluiten op het Koninklijk Paleis in Madrid.

Plaats een reactie