Toenemend aantal bezoekers Rome boekt excursies vooraf

De steeds verder toenemende populariteit van Rome als stedentripbestemming heeft een nadelige werking op de wachtrijen bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome en de rooms-katholieke enclave Vaticaanstad. Steeds meer toeristen kiezen er daarom voor om vooraf entreetickets en excursies voor Rome te boeken. Hiermee worden lange wachtrijen vermeden en teleurstellingen voorkomen. In het geval van rondleidingen met een gids, zoals in de Vaticaanse musea en het Colosseum, merk je dat de toenemende belangstelling steeds vaker ervoor zorgt dat mensen die ter plaatse een excursie willen boeken naast het net vissen of een alternatief moeten gaan zoeken. Speciale excursie- en ticketsites zijn daarom succesvol ingesprongen op de vraag naar de mogelijkheid om vooraf entreekaarten voor de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome te kunnen kopen.

Een mooi voorbeeld van zo’n site is Ticketbar, die al een tijdlang allerlei entreetickets en excursies voor Rome verkoopt via internet. Vooral de rondleidingen door Vaticaanstad en de tickets voor het Colosseum en de Paletijnse heuvel vinden gretig aftrek.

De Nederlandse site Top 10 bezienswaardigheden bevestigt het succes van de online tickets voor Romeinse bezienswaardigheden. Ze melden dat het aantal doorkliks naar de online verkoop van dergelijke kaarten het afgelopen half jaar verdubbeld is ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Plaats een reactie