Max verstappen in Oostenrijk zien?

De Grandprix F1 van Spanje is er eentje die we niet snel zullen vergeten, Max Verstappen knalde vol overgave als eerste over de finish en is daarmee de eerste Nederlander die een Formule 1 heeft gewonnen.

Volgende week staat Max aan de start in  Monaco, de kranten stonden er afgelopen week al vol van dat een kaartje voor dit circuit onbetaalbaar is, maar een hotelkamer vinden of andere slaapplek is ook zo goed als onmogelijk.

Oostenrijk is een betaalbare optie

Net zover als Monaco maar wel een flink stuk minder hautain ligt het Oostenrijkse Spielberg. Sinds enkele jaren en met dank aan het populaire energiedrankje RedBull staat dit circuit weer op de agenda. Het circuit is aangepast en is een ware uitdaging voor de racers.  Daarbij is Spielberg makkelijk met de auto te bereiken.

Kamperen naast het circuit

Het circuit van Oostenrijk is één van de circuits waarbij de campings praktisch aan de racebaan liggen. Hoe gaaf kan het zijn dat je tijdens je ontbijtje voor je tentje al het gebulder hoort van de F1 wagens.  Slaap je liever niet op een luchtbedje of in een caravan dan zijn er rondom Spielberg diverse hotels te vinden, snel boeken is trouwens wel aan te raden, je bent namelijk niet de enige met die het evenement wil meemaken.

Kaarten voor de Formule 1 van Oostenrijk kopen

Het beste en slimste voor je portemonnee is om kaarten direct bij de organisatie te kopen, net als bij concert kaarten zijn er voor toegangskaarten voor de formule 1 ook diverse andere aanbieders welke er graag een slaatje uit slaan door kaarten duurder door te verkopen.  De kaarten kun je dus het beste via  Project Spielberg kopen. Vanuit Nederland zijn er ook diverse aanbieders van pakketreizen naar de F1 van Oostenrijk.

Hoe kom je in Spielberg

De auto is waarschijnlijk de makkelijkste optie. Ondanks de 1.100 kilometer rijden waarbij je voornamelijk snelwegen en autobahnen rijdt. Op een groot deel van de Duitse autobahnen kun je proberen Max Verstappen te evenaren maar let op. De Duitsers flitsen op sommige stukken wel terug.

Vliegen kan ook,  De luchthaven van Wenen wordt direct vanuit Amsterdam meerdere keren per dag aangevlogen door KLM en Austrian Airlines. Via Duitsland kun je ook vliegen op Graz.  Vanuit Wenen en Graz rijden tijdens de F1 speciale treinen en shuttle bussen naar Spielberg.

foto © By Morio – Own work, CC BY-SA 3.0,

 

Plaats een reactie