Gelderland in het roze

Roze fietsen, een roze tunnel, roze strepen op de weg, roze borden langs de weg, roze bruggen en complete straten vol met roze vlaggetjes. Wie nu door een groot deel van Gelderland rijdt waant zich in een roze wereld.   Op 6 mei vertrekt één van de beroemdste fietsklassiekers van Europa, de Giro d’ Italia namelijk vanuit Apeldoorn, een dag later fietsen de mannen met kuiten van staal van Arnhem via een een mooie route met natuurlijk de Italiaanse weg bij Renkum/Wageningen naar Nijmegen.  op 8 mei verlaat de karavaan van wielrenners Nederland maar niet voordat er van Nijmegen dwars door de mooiste steden van de Achterhoek zoals Doesburg en Zutphen is gefietst.

De Giro d’ Italia beloofd een waar spektakel te worden en met het allereerste echte lente weekend in het vooruitzicht is het een ideaal moment om eens een kijkje te nemen in het prachtige Gelderland.

Natuurlijk tuft het hele circus ook over het prachtige natuur gebied de posbank (zonder T) Waar het peleton de eerste Nederlandse “colletjes”  voor haar kiezen krijgt. Lach niet, want de klimmetjes op de Posbank zijn dan wel kort, pittig zijn te ze wel en helemaal als er al een paar honderd kilometer in de benen zit.

Hopelijk zit Nederland komend weekend aan de buis gekluisterd om van al dit moois in Gelderland te genieten, iets wat vroeger praktisch mijn achtertuin was, en wat ik heb verlaten voor de regio rondom Amsterdam., ja soms heb ik heimwee, dat mag je best weten.

Plaats een reactie