Vergeet je wereldstekker niet!

In bijna alle landen waar toeristen komen is stroom uit de muur een vanzelfsprekende faciliteit. Dat is ook wel fijn. Zeker tegenwoordig hebben we vele apparaten die af en toe wel een verse lading stroom kunnen gebruiken. Denk aan je camera, smartphone, laptop of tablet. Tot op heden hebben deze apparaten nog altijd stroom nodig dat vaak aan het apparaat wordt geleverd via een stroomnetwerk van een gebouw. Geen probleem, wan stroom is overal. Toch kun je nog wel eens voor onaangename verassingen komen te staan als je apparaat in en stopcontact wilt stoppen. Niet alle landen hebben dezelfde stekkers en stopcontacten. Voor het oplossen van deze uitdaging bestaat zoiets als een wereldstekker.

Type stopcontact
Over de gehele planeet zijn verschillende type stopcontacten en de daarbij behorende stekkers. Het begint bij type A en loopt maar liefst op naar Type N. Een aantal van deze type stopcontacten zijn oud en worden niet meer gebruikt, maar nog altijd zijn er tal van type stopcontacten verspreid over deze planeet. In de Verenigde Staten zijn bijvoorbeeld stopcontacten die hun eigen afmeting hebben, maar ook in Rusland, Brazilië, Verenigd Koninkrijk en nog veel meer landen. Het is dus altijd raadzaam om te kijken wat voor een type stopcontact in het land van jouw bestemming wordt gebruikt. Op deze manier kun je onaangename verassingen voorkomen.

Wereldstekker
Er bestaat zoiets als een wereldstekker. Dit is een stekker die je als omvormer kunt gebruiken op het gewenste netwerk. De meeste gangbare stopcontacttypen worden ondersteund door de wereldstekker. Doe daar dan ook nog een stekkerdoosje bij en al je apparaten kunnen opgeladen worden. Een wereldstekker is vaak ook niet zo duur. Meestal ben je minder dan 5 euro kwijt. Natuurlijk zijn er ook duurdere, maar vaak is dit overbodig. Controleer in ieder geval voor je een wereldstekker aanschaft of ook het type stopcontact wordt ondersteund waar jij mee denkt te maken te krijgen.

Ga je regelmatig op reis, dan is een wereldstekker onmisbaar.

1 gedachte over “Vergeet je wereldstekker niet!”

  1. Neem dan ook een nederlands stekkerblokje mee, anders heb je voor iedere Nederlandse stekker weer een wereldstekker nodig. Zo’n ding met drie stekkers zit standaard in mijn koffer. zo kun je meerdere apparaten tegelijkertijd opladen en/of gebruiken.

Plaats een reactie