Langere vliegtijd naar Egypte

Als je een vakantie geboekt hebt naar Egypte en met Transavia vliegt, dan moet je rekening houden met een aanzienlijk langere vliegtijd. De chartervluchten van Transavia maken voortaan een tussenlanding bij de Griekse hoofdstad Athene, om daar van crew te wisselen. Dit meldt het AD vandaag op haar site. De crew-wissel in Griekenland is ingelast omdat Transavia Egypte te onveilig vindt om haar crew te laten overnachten.

Voor toeristen die naar Egypte reizen is dit een rare gewaarwording. Zij worden afgezet in een land dat volgens de luchtvaartmaatschappij die hen daar naartoe brengt te onveilig is om de verblijven. Als ze zelf hun vakantie kosteloos willen annuleren dan kan dat niet, omdat er geen sprake is van een negatief reisadvies en een reisorganisatie zoals Sunweb geen mogelijk biedt om vakanties naar Hurghada, Sharm El Sheikh en andere Egyptische badplaatsen zonder kosten te annuleren.

Reizigers zijn ook geïrriteerd vanwege de schijnbaar slechte communicatie rondom de wijzigingen. Sommigen geven aan pas bij het uitzoeken van de stoelen via internet er achter gekomen te zijn dat vluchtnummers en vluchttijden gewijzigd zijn.

TUI

Concurrent TUI die met eigen vliegtuigen naar Egypte vliegt heeft (nog?) geen extra tussenlanding ingevoerd. Zij laten hun personeel gewoon in Egypte overnachten.

2 gedachten over “Langere vliegtijd naar Egypte”

  1. Egypte… ik blijf sowieso weg uit dat vieze stinkland. Als je zonodig naar de zon wilt gaan dan zijn er genoeg andere bestemmingen. Wil je voor de prijs naar Egypte, weet dan dat een leuke aanbieding naar Dubai tegenwoordig niet veel duurder is dan naar het land van de piramiden.

  2. Wat een misser zeg, transavia dat je überhaupt de vluchten naar Egypte vol krijgt. zeker bang om de landingsrechten te verliezen.

Plaats een reactie