Vliegvelden duur? Het kan ook anders

Mijn collega Patrick verbleef afgelopen weekend in Tjechie en maakte terecht een opmerking over de bizar hoge prijzen op de luchthaven van Praag. Daar betaalde hij ruim 5 x meer voor een biertje dan in Praag zelf.

Om één of andere manier zien vliegvelden de reiziger als een soort van melkkoe, naast de diverse luchthavenbelastingen en kosten voor het afhandelen van passagiers die worden doorgerekend aan de maatschappijen (en dus weer in de ticketprijs worden verwerkt)  kan er ook nog wel wat uit de zakken van de reiziger geklopt worden.

Het kan ook anders

airbrau-bier-1
De luchthaven van de Beierse hoofdstad München bewijst dat het ook anders kan. Voor een halve liter bier betaal je
niet meer dan € 3,00  en dan hebben we het niet over een slap aftreksel van een no-name brouwerij maar over bier afkomstig uit de eigen luchthaven brouwerij. Ja. je leest het goed de luchthaven van München beschikt over een eigen brouwerij. De Bieren stuk voor stuk zeer smaakvol hebben ieder ene relatie met de luchtvaart. Kumulus voor het Weißbier en jetstream voor het snelle pilsje. En wat dacht je van aviator voor een seizoensgebonden bok bier voor stoere piloten.

Airbrau is de naam van deze brouwerij, en mag zich rekenen tot een zeer populaire plek tussen de terminals in.  Dat komt niet alleen door het heerlijke bier maar ook dankzij de uitstekende keuken met typische Bayerische Hausmannskost. Heerlijke knödels, Schnitzels, en natuurlijk de typische Bierkutschergulash en Schweinshaxe ontbreken niet op de kaart.  Als ik er dan bij vertel dat de prijs van een hoofdgerecht rond de 10 euro ligt dan kun je hier voor weinig je buik vol eten, en met vol bedoel ik ook vol wan  de porties zijn echt Duits en niet voor ‘watjes’.

 

1 gedachte over “Vliegvelden duur? Het kan ook anders”

  1. Ik denk dat ik binnenkort maar eens naar München moet gaan. Wat een geweldige prijzen zijn dat!

Plaats een reactie