Veel nieuwe investeringen in de skigebieden

Ieder jaar weer begint de wedloop tussen de skigebieden, wie investeert het meeste geld en wie haalt dit jaar weer de persberichten met een opvallend nieuwtje.

Het eerste bericht in mijn mailbox was van het skigebied Wilder Kaiser in Oostenrijk, het skigebied rondom de plaatsen Elmau en Söll en dit skigebied is natuurlijk razend populair onder de Nederlanders. Vooral Ellmau mag rekenen op een vaste schare fans.

Snelste lift ter wereld

Dat zijn nog eens uitspraken, Het skigebied heeft met ingang van dit skiseizoen namelijk de snelste stoeltjes lift ter wereld, en daarbij is de lift ook nog eens extra luxe dankzij de stoelverwarming, de bubbels (overdekte kappen waardoor je uit de wind zit en toch om je heen kunt kijken)  en last but not least de kleinste wintersporters onder ons stappen dankzij de automatische instap hulp geheel zelfstandig in de lift en natuurlijk sluit en opent de veiligheidsbeugel automatisch.

Opnieuw investeringen in de sneeuwzekerheid van het skigebied

Ook sneeuwzeker is een hot item dit jaar bij de vele skigebieden, de laatste winters brachten op zich voldoende sneeuw om te skiën en te snowboarden maar menig directeur van een skigebied zat afgelopen kerst toch wel met de billen bij elkaar te roepen waar  ‘Frau Holle”  bleef met de sneeuw. Daarom investeert het skigebied Skiwelt in nieuwe sneeuw-kanonnen en pistenmachines om de pistes weer in perfecte conditie te brengen.

Bijna het grootste skigebied van Oostenrijk?

De Skiwelt Wilder Kaiser stond lang op de eerste plek van grootste skigebied in Oostenrijk, helaas is zij dit jaar van het bordes gestoten door het Skicircus Saalbach-Hinterglemm. Uit metingen is gebleken dat dit skigebied 6 km meer pistes heeft. Een kniesoor die over deze zes kilometer valt.

© foto: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, Photografer: Tim Marcour

Plaats een reactie