Werkvakanties in Australië

Ben je tussen de 18 en de 30 jaar oud en heb je even geen zin om je volledig op je carrière in Nederland te storten. Dan is een werkvakantie naar Australië misschien een goed alternatief.  Australië kent redelijk strenge visum regels, echter voor de jeugd tot 30 jaar is er een speciaal visum beschikbaar waarmee je als backpacker 12 maanden in Australie mag verblijven en ook nog eens maximaal 3 maanden voor één werkgever mag werken.

Reizen en werken

Het leukste aan deze manier van reizen is dat je tijdens je vakantie je eigen vakantiegeld dus weer verdiend, dat kan op verschillende manieren zoals keukenhulp of bijvoorbeeld als fruit/groente plukker. Staat jou vakgebied op de lijst van bijzondere beroepen in Australie (zorg, onderwijs, IT) dan kun je ook solliciteren op dat soort jobs. Omdat de economie in Australie goed draait is liggen de salarissen op een prettig niveau

Overnachten in een jeugdherberg

Een jaar  op vakantie kan aardig in de papieren lopen, gelukkig zijn er in Australie enkele honderden jeugdherbergen en is het land goed ingesteld op backpackers. Een overnachting in een Hostel is op een gedeelde kamer altijd goedkoper dan een hotelkamer. De steden zoals Sydney, Melbourne en Perth liggen over het algemeen op een hoger prijs niveau dat is een kwestie van vraag en aanbod.

 

Plaats een reactie