Pas op: strandverkopers

Overal waar toeristen zijn en waar een mooi strand is kom je ze tegen, van die vervelende irritante verkopers van hoedjes, zonnebrillen en andere goedkope prullaria. 99% van de verkochte artikelen zijn nep of van een inferieure kwaliteit.  Ondanks dat deze mensen vaak illegaal in een land verblijven en met de verkoop van rommel hun levensonderhoud  betalen blijft het vervelend dat je continue gestoord wordt Toch zijn deze verkopers niet de meest vervelende types.

Drankverkopers

De stranden rondom de badplaatsen in Mallorca worden momenteel geteisterd door bendes met oplichters, op slinkse manier lopen deze vervelende gasten (vaak van Oost-Europese afkomst) over de stranden en verkopen drank of vers fruit.  Ze spreken je aan of je iets te drinken wilt kopen, waarop je vraagt hoe duur het drankje is, op dat doet de verkoper net alsof hij je niet verstaat en vraagt: “Cola, Fanta, Bier of Water?”   Waarop 99% procent reageert met dat waar men de prijs van wil weten.  De verkoper trekt op dat moment het gekozen product uit zijn koelbox en opent het blikje. En bied je het aan en vraagt direct 6 euro! Waarop je natuurlijk verbolgen reageert dat het te duur is voor het aanboden drankje. De verkoper begint op dat moment met een scene en schreeuwt moord en brand want je wilt niet kopen, als luizen in de pels staan er binnen 4 tellen drie andere verkopers om je heen en wordt er nogal dreigend om je heen gedanst waarop je eigenlijk automatisch wel naar je portemonnee grijpt om te betalen om deze gênante poppenkast tot een einde wilt brengen.

Zelfde truc maar dan anders

Hetzelfde trucje wordt ook met vers fruit gedaan, voornamelijk vrouwelijke verkoopsters proberen vers fruit te verkopen, weer doof voor de vraag over de prijs, maar niet doof voor het product waar je graag de prijs van wilt weten, wat direct voor je wordt geschild en in hapklare stukken voor je wordt gesneden.

Het beste maak je geen oogcontact met de verkopers, en doe je alsof ze niet bestaan, drankjes en vers fruit koop je het beste bij één van de strandtentjes en niet bij een verkoper op het strand hoe gemakkelijk het ook klinkt.

Dit soort verkopers werken vaak in bendes en met elkaar samen, omdat er dagelijks volle vliegtuigen aankomen op de eilanden in de Balearen is het een lucratieve business want elke dag weer nieuwe slachtoffers.

Plaats een reactie