Sportief aan het Gardameer

Het Italiaanse Gardameer is al sinds jaar en dag een favoriete bestemming voor menig vakantieganger. Heerlijk genieten van de zon en luieren op het strand. Voor de actieve vakantieganger biedt het Gardameer ook legio mogelijkheden. Op het meer zelf kun je waterskiën, windsurfen, zeilen, kitesurfen en duiken. Ook zijn er langs het gehele meer diverse bedrijven te vinden waar je een (speed)boot kunt huren.
Ook langs het meer is het heerlijk sporten. In de nabije omgeving van het Gardameer zijn diverse mountainbikeroutes uitgezet. Ook is het heerlijk wandelen en paardrijden in de omgeving, vergeet ook je clubs niet mee te nemen, rond het Gardameer zijn diverse prachtige golfbanen te vinden.

Waar moet je zijn?

De populairste watersport die op het Gardameer wordt beoefend is windsurfen. Vooral langs de noordkust van het meer vind je een groot aantal prachtige surfspots. De constante winden zijn ideaal voor zowel de beginnende als de gevorderde surfer. De beste spots vind je bij Torbole, Malcesini, Campione en Limone. Gedurende de laatste jaren is het kitesurfen steeds mee in opkomst. Er zijn in deze plaatsen dan ook meerdere scholen en spots te vinden voor de kitesurfer.
Een andere populaire watersport is zeilen. Langs het hele meer zijn er tal van zeilscholen en verhuurbedrijven te vinden. Er worden op het Gardameer diverse zeilwedstrijden gehouden. De bekendste hiervan is de Centomiglia del Garda, een jaarlijkse krachtmeting tussen de wereldtop.

Langs het Gardameer zijn er meer dan tien golfbanen te vinden. De oudste van deze banen vind je bij Bogliaco. Door de verhoogde ligging van de baan heb je een prachtig uitzicht over het meer. Vanwege het heerlijke klimaat kun je hier het hele jaar door een balletje slaan.
Ben je op zoek naar wat meer snelheid? Dan kun je gaan karten in Lonato. South Garda Karting is één van de meest gewaardeerde openlucht kartbanen van Europa. Op deze zeer professionele baan worden tevens Europese- en Wereldkampioenschappen gehouden. Menig Formule 1 coureur rijdt hier zijn trainingsrondjes tijdens de winter.

Het Gardameer biedt oneindig veel mogelijkheden voor de actieve vakantieganger. Het zijn niet alleen de watersporten die populair zijn; ook rond het meer zijn er op het vaste land zeer veel mogelijkheden om je heerlijk uit te leven.

Plaats een reactie