Autovakantie Macedonië

Een wat minder bekende bestemming binnen Europa, maar zeker de moeite waard om eens te bezoeken is Macedonië. Dit land ligt midden in de Balkan, omringd door Servië, Kosovo, Griekenland, Bulgarije en Albanië. Je hoeft dus geen zee te verwachten in Macedonië, maar het natuurlijk schoon waarmee je wordt geconfronteerd doet je geen moment verlangen naar de zee. Een goede manier om Macedonië te bezoeken is door er met de auto op uit te trekken.

Hoe ga je er naartoe
Er zijn eigenlijk twee reële opties om een reis te ondernemen naar Macedonië. De eerste is met het vliegtuig. In ongeveer 3 a 4 uur vliegen ben je dan in de hoofdstad Skopje. Vervolgens kun je dan hier een auto huren waarmee je door het land kunt reizen. Als je doel echt en alleen Macedonië is en je tijd is beperkt, dan is dit een mooie manier van reizen en veel van het land te zien.
Een andere manier is om er met je eigen auto naartoe te rijden. Reken er wel op dat dit een lange rit is van ongeveer 2300 kilometer. Het zou niet dan te raden zijn om deze rit in 1 dag te doen, maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om op stukken van je route naar Macedonië de snelweg te verlaten. Je zult namelijk meerdere landen doorkruisen. Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Servië zijn landen waar je haast zeker doorheen zal moeten om Macedonië te bereiken. Al deze landen hebben natuurlijk ook hun charme, dus als je voldoende tijd hebt neem je het best 3 a 4 dagen de tijd om je uiteindelijke reisdoel te bereiken. Houd er ook rekening mee dat niet alle landen waar je doorheen komt Sjengenlanden zijn, waardoor het soms wat langer wachten is aan de grens. Neem dus je tijd en geniet.

Waar naartoe in Macedonië
Eén van de meest voor hand liggende bestemmingen in Macedonië is natuurlijk de hoofdstad Skopje. Het is een mooie stad met een lange historie. Er woonden hier al mensen 3500 jaar voordat Christus geboren was. Uiteraard zijn hier nog sporen van terug te vinden, maar een aardbeving in 1963 heeft ook veel vernietigd. Dat betekent niet dat de stad er uit ziet als een grote ruïne. In de decennia na de aardbeving is de stad weer helaal uit haar as herrezen.
Naast Skopje zijn er nog andere plaatsen die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Zo is er het ongerepte Sargegebergte en natuurlijk het meer Orhid mag zeker vergeten worden. Geen zee betekent niet dat je hier geen frisse duik kunt nemen. Macedonië is een verassend mooi land met lieve mensen die je graag helpen. Een roadtrip door het land is een onvergetelijk avontuur.

Armoede
We willen een reis naar Macedonië niet ontmoedigen, maar houd er rekening mee dat het een enorm arm land is, één van de armste in Europa. Laat dit je echter niet afschrikken. De mensen zijn enorm gastvrij en bovendien help je het land door er te komen en er je geld uit te geven.
Een bijkomend voordeel, hoe verschrikkelijk dit ook mag klinken, is dat het land goedkoop is. Door lage Bruto nationaal product is alles er nog zeer betaalbaar.
Dus naast dat je de arme bevolking voorziet van extra inkomsten is het ook nog eens een voordeel voor je eigen beurs.

Dit land verdient het om bezocht te worden.

Plaats een reactie