Kajakken in de Ardennen

Dat de Ardennen een regio is met een grote verscheidenheid van activiteiten op zowel, culinair, cultureel als sportief gebied mag inmiddels geen verassing meer zijn. De regio is werkelijk een ideale bestemming voor een brede doelgroep die één van deze interesses hoog in het vaandel hebben staan. Bij de sportieve activiteiten is één van de leukste waarschijnlijk het kanoën en kajakken op de vele Ardense riviertjes. Het leuke van deze activiteit is namelijk dat het mogelijk is om dit met het hele gezin te ondernemen, van ouder tot kind. Deze vele routes zijn van alle niveaus en lengtes waardoor er altijd wel eentje op maat is voor jou en je gezelschap.

Waar
In de gehele regio van de Ardennen vind je riviertjes. Je zou dus denken dat er in een hoop plaatsen gekajakt kan worden. Het zijn zeker niet weinig plaatsen, maar bijna alle kajakgebieden van de Ardennen zijn vooral gesitueerd in het oostelijk deel. De Aisne, de Amblève, de Ourthe en de Lesse staan bekend om meerdere kano- en kajakroutes. De één wat moeilijker dan de ander. Ondanks dat op deze rivieren veel kajakroutes zijn kan het toch wijs zijn om op internet te kijken of er op het moment dat jij er wil kajakken geen beperkingen zijn. Bijvoorbeeld bovengemiddelde regenval of juist weinig neerslag kunnen een traject onbegaanbaar of gevaarlijk maken. Op deze momenten kan het tijdelijk verboden zijn om er te kajakken.

Verschillende lengtes en niveaus
Zoals al eerder aangehaald zijn de kajakroutes in de Ardennen geschikt voor een breed publiek. Zo zijn er parcours waar je relatief simpel een traject kunt afleggen zonder een ervaren kajak- of kanovaarder te zijn. De moeilijkere trajecten vereisen vaak slecht enkele ervaring met kajakken of kanovaren. Dat betekent niet dat de ervaren kajakker hier geen plezier aan beleefd. Een ander punt van aandacht is de lengte van een traject. Zo zijn er routes van slechts 3 kilometer, een ideaal parcours voor gezinnen met kleine kinderen om eens te kijken hoe dat is. Het kan natuurlijk ook veel langer. Het is zelfs mogelijk om een excursie van een aantal dagen te ondernemen.

Een leuke manier van genieten
Kajakken is een leuke activiteit. Bovendien zie je het gevarieerde landschap van de Ardennen eens vanuit een heel ander perspectief. Beleef die Ardennen zelf eens vanaf het water. Eigenlijk een is kajakken een activiteit die je zeker eens ondernomen moet hebben wanneer een bezoek brengt aan deze gevarieerde regio.

Plaats een reactie