Mallorca en watersport

Mallorca is het grootste eiland van de tot Spanje behorende Balearen. Deze eilandengroep ligt midden in de Middellandse Zee. Het zal je dus ook niet verbazen dat Mallorca een uitstekende plek is voor een gevarieerde vakantie vol van watersportactiviteiten. Niet alleen langs de kustlijn, maar ook de binnenlanden van het eiland bieden tal mogelijkheden op het vlak van watersport.

Aan de kust
Een eiland als Mallorca heeft veel kustlijn en door de ligging midden op zee is er ook redelijk veel wind. Wind en water kunnen prima samengaan wat betreft activiteiten op het water. Zo kun je er bijvoorbeeld kite-surfen , maar ook zijn er inmiddels vele varianten op deze activiteit. Zo kun je tegenwoordig kite-zeilen en wakeboarden met behulp van een kite. Natuurlijk ook de wat meer klassieke activiteiten zoals surfen en wakeboarden behoren tot de mogelijkheden op Mallorca. Al deze activiteiten worden aangeboden aan toeristen en andere liefhebbers.
Eigenlijk is de lijst van watersportactiviteiten aan de kust nog veel langer; denk aan jet-skiing, duiken , zwemmen en boottrips. Ik zou nog bijna zeevissen vergeten. Warm weer in combinatie met het azuurblauwe water is zeker garantie tot plezier.

In de binnenlanden
Ook de binnenlanden van Mallorca hebben veel activiteiten te bieden op het vlak van watersport. Het landschap is bergachtig en er stromen rivieren. Zo kun je al gauw denken aan kanoën, vissen, kajakken, rafting, maar ook canyoning behoort tot de mogelijkheden. Deze laatste activiteit een prachtige combinatie om te genieten van het ruige landschap van Mallorca en een sportieve verfrissende manier van actief zijn.

Of het nou aan zee is of landinwaarts, water en Mallorca gaan over het algemeen prima samen. Ze zorgen voor vele leuke activiteiten op en rond het prachtige eiland. Dus ben je graag actief op het water en houd je van bijna altijd mooi weer en mooie landschappen, dan is Mallorca zeker een bestemming om aan te doen.

Plaats een reactie