Kamperen in Bretagne

Dat veel mensen zich aangetrokken voelen tot de Franse regio Bretagne mag duidelijk zijn. Deze regio is vooral bekend om haar spectaculaire, vaak ruige kustlijn. Een bestemming waar je dus dicht bij de natuur zult staan. Naast de nogal aanwezige natuur zijn hier ook nog tal van leuke en interessante bezienswaardigheden te vinden. Als je dit ten volle wilt ervaren is kamperen misschien wel de beste manier.

Tal van Campings
De regio Bretagne heeft tal van Campings. Op de gemiddelde campingzoekmachine op internet kom je al gouw tot een bonte verzameling van meer dan 75 campings. Best wel veel voo zo’n relatie klein gebied. De campings zijn er in alle soorten en maten. We zullen een aantal opties hier de revue laten passeren.

Glamping
De meest luxe vorm van kamperen is ongetwijfeld het fenomeen ‘Glamping’. Deze verbastering van de twee woorden ‘camping’ en ‘glamour’ spreken al een groot deel voor zichzelf. Glamping doe je in luxe. Vaak zijn het ruime tenten die van de nodige luxe zijn voorzien. De zogeheten Safaritenten bevinden zich ook vaak op 5 sterren campings. Dus niet alleen de tenten zijn alle luxe voorzien, ook het terrein heeft alle mogelijk bedankbare faciliteiten. Een mooi voorbeeld hiervan is camping ‘Domaine du Logis’ . Het gaat hier om een kleinschalige 5 sterrencamping gelegen in het hart van Bretagne, tussen Rennes, Saint Malo en Mont Saint Michel. Een prachtige basis voor een fijne vakantie. In het hoogseizoen betaal je hier zo’n 850 euro voor een tent waar je met 5 personen in kunt vertoeven. Dit is voor de periode van 7 dagen. Leuk om te weten is dat alle tenten voorzien zijn van een buitenkeuken met barbecue.
Natuurlijk kun je het fenomeen Glamping ook meer in andere hoek zoeken, namelijk die van de rust. Geen campingterrein met een overload aan voorzieningen, maar wel alle luxe in je tent. Dan kun je terecht bij de zogeheten ‘boerenbed campings’, zoals de naam al doet vermoeden bevindt de safaritent of lodgetent zich in de boerenbuiten. Minder maar nog altijd ruim voldoende luxe aan comfort, maar daar tegenover staat meer luxe in de vorm van privacy. Camping BoerenBed La Ferme de Penquelen Huella scoort goed bij de bezoekers. Deze camping ligt op het terrein van een melkveehouderij. Het leuke is dat je dus midden boerenleven zit en bovendien zijn de veerassen die boer houdt niet alledaags. De lodgetenten of ook wel ‘heeren boerententen’ genoemd zijn de meest luxe onderkomens op dit terrein. In het hoogseizoen kan een lodgetent voor 6 personen al gauw boven de 1200 euro kosten voor een periode van 7 dagen.

Kamperen voor gezinnen
Een ander belangrijk criterium voor een geslaagde vakantie is een camping waar het hele gezin zich kan vermaken. Niet alleen de kleine kinderen, maar ook de wat oudere kinderen die zichzelf al volwassen vinden moeten zich kunnen vermaken. Hiervoor zijn in de regio van Bretagne natuurlijk ook tal van mogelijkheden. Dit kan zelfs al bij sommige ‘glampingterreinen’ . Vaak is hier alles aanwezig voor jong en oud. Natuur kun je er als gezin ook voor kiezen om met de caravan ergens te willen staan. Tal van campingterreinen bieden staanplaatsen aan voor caravans en campers. Een mooi voorbeeld van een camping waar je met je gezin naartoe kan is ‘YELLOH VILLAGE L’OCÉAN BRETON’ . Deze camping ligt op wandelafstand van de zee en het terrein voorziet in bijna alle bedenkbare faciliteiten. Het is dan ook een 5 sterrencamping. De prijzen voor een staanplaats voor de periode van een week liggen hier rond de 350 euro in het hoogseizoen. Wat ook leuk is aan deze camping is dat je ook kunt overnachten in een Yurt, een Mongoolse tent.

Toch wat dichter bij de natuur
Hou je toch van wat meer contact met de natuur en rust en heb je geen al te groot budget, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een campingterrein waar je wat minder opeengedrukt zit en ergens je tentje kan neerzetten voor een redelijk budget. Verwacht hier natuurlijk niet dezelfde luxe en voorzieningen als bij eerder genoemde campings. Toch is ook deze manier van kamperen misschien juist wel aantrekkelijk. Een mooi voorbeeld is ‘Le Cheval Rouge’. Deze kleinschalige camping met veel ruimte biedt staanplaatsen voor 2 personen vanaf 15 euro. Ook kun je hier natuurlijk tenten huren of een ander onderkomen verkiezen.

Bretagne heeft de toeristen een hoop mooist te bieden. Niet alleen op het vlak van natuur, cultuur en ander vertier; ook op het vlak van kamperen is er voor ieder type kampeerliefhebber wel een geschikte accommodatie te vinden.
Wacht dus niet meer al te lang om dit jaar nog te kunnen genieten van het prachtige Bretagne.

1 gedachte over “Kamperen in Bretagne”

  1. Domaine du Logis is inderdaad een heel goede camping met grote plaatsen, fantastisch sanitair, maar vooral zeer klantvriendelijke eigenaren en personeel. Wij verblijven op dit moment op deze camping tot onze volle tevredenheid. Maar

Plaats een reactie