Sterke opmars budget hotels in Duitsland

Momenteel stijgt de vraag naar voordelige hotels, deze trend is natuurlijk onderdeel van de financiële crisis waaruit we op dit moment klimmen maar ook is de wens van de reiziger anders geworden. De meeste reizigers en stedentrippers willen alleen een goed bed, een fijne douche en vooral een schone kamer. Randvoorzieningen zoals een fitnessruimte en wellness-voorzieningen zijn in hotels tegenwoordig absoluut niet meer van belang en maken geen onderdeel uit van de zoektocht naar een hotel kamer.

De prijs is belangrijk

De Duitse hotel keten Motel-one heeft sinds het begin van de eeuw ruim 54 hotels geopend en beschikt over meer dan 12 duizend bedden.  In tegenstelling tot de andere grote hotel ketens weet de hotel keten haar omzet ieder jaar te plussen. Sterke punten van Motel-One zijn de design kamers met goede voorzieningen en de hotelbar. Verder kun je een eenvoudig ontbijt krijgen en verder is er niks, geen zwembad, geen fitness en geen dure voorzieningen zoals een uitgebreid restaurant wat 18 uur per dag geopend is. Ideaal dus voor zakelijke reizigers die het merendeel van de reis toch op bezoek zijn bij een klant of op een beurs en ideaal voor een citytripper aangezien het grootste deel van de dag wordt besteed met het bezoeken van de stad en de hotelkamer alleen maar dient om te rusten. Daardoor blijft de kamerprijs laag, een hotelkamer in Berlijn is bijvoorbeeld al voor € 69,- te boeken in één van de 10 hotels in de Duitse hoofdstad.

Motel-one heeft hotels in alle grote Duitse steden en is hard op weg om één van de grootste hotel ketens van Duitsland te worden. Verder groeit Motel One ook buiten Duitsland steeds verder, de keten heeft al enkele hotels in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en opent binnen enkele maanden een vestiging aan de Zuidas van Amsterdam tegenover de RAI aan de Europa Boulevard.

Hotels onderweg

Langs de belangrijkste uitvalswegen van de Duitse steden rukt een ander hotel concept op, BB hotels,  het idee is afgekeken van het bekende Franse formule, je boekt een kamer online, je krijgt een unieke pincode en daarmee open je de voordeur van het hotel en de deur van je hotel kamer. De kamers zijn in tegenstelling tot Formule 1 een stuk luxer ingericht en bieden gratis wi-fi en een ruim aanbod aan tv-zenders.  een ontbijt kun je ’s ochtends voor € 7,50 bij de dan aanwezige receptionist kopen. Eenvoud puur, automaten koffie, een goedkope jus d’ orange en een een paar broodjes met vleeswaren en kaas liggen voor u klaar.

De B und B hotels zijn dankzij de ligging langs de autobahnen ideaal voor vakantiegangers op doorreis naar bijvoorbeeld Italië of Oostenrijk.

© foto: Motel-one.com

 

 

Plaats een reactie