Macedonië met de Auto

Dat de Balkan een hoop moois te bieden heeft is bij veel toeristen wel bekend. Vooral een land als Kroatië is zeer geliefd bij vakantiegangers. Het voormalig Joegoslavië heeft echter nog veel meer moois in zich. Eén van niet veel bezochte landen in het hart van de Balkan is Macedonië. Dit land is een echte zogeheten binnenstaat. Het grenst aan Kosovo, Servië, Bulgarije, Griekenland en Albanië. Het land ligt dus niet aan zee, maar is toch zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Een mooie manier om Macedonië te verkennen is met de auto.

Een stukje rijden

Er zijn twee manieren om een autovakantie in Macedonië te ondernemen. De eerste is om er vanuit Nederland met je eigen auto naartoe te rijden. Dat is een reis van ruim 2000 kilometer wanneer je in Utrecht zou wonen en naar de hoofdstad Skopje zou rijden. Een lange rit, maar als je de tijd neemt een mooie road trip door Europa. Landen als Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije en Servië liggen dan op je pad. Wanneer je een alternatieve route neemt en er een dag of 4 a 5 voor uittrekt kom prachtige landschappen tegen en zit je niet alleen op de snelwegen. Op deze manier begint je autovakantie in Macedonië al op het moment dat je de deur thuis achter je dicht slaat. Let wel goed op dat het gas uit staat.
Je kunt natuurlijk ook kiezen om te vliegen naar Macedonië en daar een auto te huren. Voor een week auto huren beginnen de prijzen bij 123 euro voor een miniauto zoals een citroen C1. Middenlassers beginnen bij ongeveer 230 euro voor een week. Daarmee is vliegen misschien wel het meest voor de hand liggend. Zeker voor mensen die niet hun tijd willen stoppen in reistijd en zoveel mogelijk in het land van bestemming willen verblijven. Een ander bijkomend voordeel van huren is dat eventuele schade te verzekeren is. Iets wat handig kan zijn bij een op sommige locaties niet al te denderend wegennet. Het is ook aan te raden om je auto goed te verzekeren zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Waarom met de auto?

Macedonië is een relatief klein land. Toch is het de moeite waard om er in een dergelijk land op uit te trekken. Het beste plan is om dit te doen met de auto. Op deze manier houd je zoveel mogelijk vrijheid bij jezelf. Iets wat handig kan zijn in een land dat zich nog niet zo op toerisme richt. Plaatsen om te overnachten buiten Skopje en het gebied rond het prachtige meer van Ohrid zijn relatief schaars. Met de auto kun je dan flexibel reageren en altijd nog terugreizen of naar een ander nabij gelegen dorp waar je wel een mogelijkheid tot overnachten had gespot.

Wat moet je zeker bezoeken

Uiteraard begint een reis in Macedonië in de Hoofdstad. Of je kunt ervoor kiezen om daar je reis te beëindigen. Het gebied rond Skopje is al ruim 5000 jaar bewoont. Uiteraard betekent dit dat er nog vele sporen terug te vinden van al die culturen die dit gebied hebben aangedaan. Hiermee alleen al is Skopje en haar regio een interessante locatie om er opuit te trekken.
Het meer van Ohrid is het grootste meer van Macedonië. Ook rond dit meer zijn er tal van interessante bestemmingen waarbij sporen zijn te vinden van beschavingen die duizenden jaren eerder in dit gebied floreerden. Eigenlijk heeft het land tal van leuke bestemmingen. Verrassend veel, te veel om hier te noemen. Het is dan ook verstandig om het vakantieplezier thuis al te laten beginnen. Verdiep je in het land Macedonië en laat je verassen door al het moois dat er te vinden is. Er zijn een aantal goede websites die je helpende kunnen bieden. Eén ding is zeker; Macedonië is nog geen toeristisch bolwerk. Hierdoor is het authentiek en zijn de mensen naast gastvrij ook nog heel puur en open naar haar bezoekers. Pak de auto nog vandaag en ervaar het zelf.

Plaats een reactie