Skiën in Winterberg

Winterberg ligt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en is bij veel Nederlanders bekend om zijn skimogelijkheden. Op slechts een paar uurtjes rijden van de grens is dit een ideale bestemming om even een weekendje uit te breken en op de lange latten te staan. Voor zowel de beginnende als de gevorderde wintersporter is Winterberg een prima bestemming.

Skiliftkarussell

De Skiliftkarussell in Winterberg is het grootste skigebied in Sauerland. Het gebied biedt in totaal 28 kilometer aan pistes die goed worden verbonden met elkaar door middel van 26 skiliften. Op deze manier kun je een mooie ronde maken over de zeven ‘bergen’. De pistes worden goed onderhouden; tijdens periodes waarin de sneeuwval wat minder is worden de pistes met behulp van sneeuwkanonnen wit gehouden. Op een aantal pistes is verlichting aanwezig zodat je ook in de avonduren naar beneden kunt suizen. Een dagkaart waarmee je gebruik kunt maken van alle liften in dit gebied kost €30,-. In het gebied vind je ook een funpark waar je je kunsten kunt vertonen en perfectioneren. In het funpark in Winterberg vind je diverse schansen en funboxen; het park heeft geen halfpipe.

Après-Ski

Wat is skiën zonder après-ski? Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden te vinden in Winterberg. Tijdens de dag kun je gebruik maken van de diverse stubes waar bier en braadworst in overvloed voor handen zijn. Ben je klaar met skiën dan zet je het feest voort bij Möppi. Deze skihut staat bekend om zijn gezelligheid en prima après-ski mogelijkheden. Ook het Nederlandse hotel ‘De Brabander’ is het goed feestvieren.

Wanneer je geen geld of geen tijd hebt om naar bijvoorbeeld de Alpen af te reizen voor een skivakantie of als je gewoon lekker dicht bij huis even op de latten wilt staan dan is Winterberg de meest ideale bestemming. Fijne pistes, een mooie omgeving en prima après-skimogelijkheden; Winterberg heeft het allemaal.

1 gedachte over “Skiën in Winterberg”

  1. Inderdaad! Tip vooral het weekend. Vroeg de piste op. Vanaf 11.00 uur aardig druk! 3 dagen pas slechts 67 euro. In de week rustiger. Vanaf 27 feb. Weer plasts bij Der Brabander 4**** Vakantiehotel aan de pistes. De leukste Apre Ski in de Skihütte naast het hotel! http://www.brabander.nl

Plaats een reactie