Uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Wat is er nu fijner dan een lange strandwandeling maken om even lekker uit te waaien? Zeeland en haar kust zijn hier bij uitstek geschikt voor. De stranden van Renesse, Vlissingen, Cadzand en Breskens zijn bij de meesten waarschijnlijk wel bekend. Andere stranden in Zeeland waarop het ook heerlijk uitwaaien is zijn die van Nieuwvliet, Zoutelande en Westkapelle. Het fijne is dat elk seizoen zijn eigen charme heeft en dat het dus het hele jaar door heerlijk is om uit te waaien langs de Zeeuwse kust. Let er wel op dat wanneer je je trouwe viervoeter meeneemt deze op sommige plekken aangelijnd moet zijn.

Overnachten

Omdat voor veel Nederlanders de Zeeuwse kust niet naast de deur ligt kun je er voor kiezen om tijdens een meerdaagse te gaan uitwaaien aan de kust. De toeristische sector is hier prima op ingesteld en er zijn legio mogelijkheden om de nacht door te brengen. Of je nu kiest voor een verblijf in een chic hotel of op een camping, het kan allemaal. Je kunt er zelfs voor kiezen om te overnachten in een strandhuisje aan zee. Wakker worden langs de kust met het geluid van de golven die op de kust rollen geeft het uitwaaien aan de kust natuurlijk een extra dimensie. Er zijn verschillende reisaanbieders te vinden die compleet verzorgde meerdaagse reizen naar de Zeeuwse kust aanbieden.

Specialiteiten

Tijdens je wandeling kun je op veel plekken langs het strand even een strandtentje aandoen om bijvoorbeeld koffie te drinken. Vergeet hierbij niet één van de overheerlijke Zeeuwse bolussen te bestellen!
Nadat je een lange wandeling hebt gemaakt en misschien wel even de zee in bent geweest wordt het tijd voor een lekkere maaltijd. De liefhebber van vis komt aan de kust natuurlijk ruimschoots aan zijn trekken. Vooral de Zeeuwse mosselen met hun karakteristieke smaak zijn een echte aanrader.

Of het nu voor een dagje is of voor bijvoorbeeld een midweek; het is eigenlijk nergens beter uitwaaien langs de kust dan in Zeeland.

Plaats een reactie