Grensgeval Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is één van de grootste meren van Italië en is gelegen in het noorden van het land en strekt zich uit tot ver in het Zwitserse kanton Ticino. Het Lago Maggiore is ontstaan tijdens één van de ijstijden toen het door gletsjers werd uitgesleten. Het is al eeuwen lang een favoriete bestemming voor vakantiegangers. Vanwege de ligging tussen de heuvels en bergen heeft het meer ook een grote aantrekkingskracht op kunstenaars. De lichtval rond het meer is van tijd tot tijd sprookjesachtig. De bekendste en grootste plaatsen langs het meer zijn Locarno en Ascona in Zwitserland en Verbania en Stresa in Italië.

Toerisme

Langs het gehele Lago Maggiore zijn er veel campings en toeristische plekken te vinden. Het meer is als vakantiebestemming vooral geliefd onder de Italianen. In de meeste steden langs het meer is het heerlijk om rond te lopen; de Mediterrane sfeer en pittoreske uitstraling geven je een heerlijk gevoel. Omdat het meer in het verleden vooral populair was bij rijke Italianen zijn vind je in de meeste steden prachtige villa’s. Bij sommige van deze villa’s zijn botanische tuinen aangelegd die je kunt bezoeken. Bezoek vooral de botanische tuinen in Baveno en Alpino waar je de meest exotische flora tegenkomt.
De meeste strandjes langs het meer zijn vrij smal, maar dat mag de pret niet drukken. Op de meeste plaatsen is het water erg helder; wanneer het rustig weer is zie je de vissen langs je voeten schieten. Duiken, vissen en snorkelen zijn dan ook populaire activiteiten op het meer. De omgeving van het meer leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten. Er zijn in de omgeving meerdere routes te vinden die je van tijd tot tijd trakteren op prachtige panoramische uitzichten over het Lago Maggiore.

Hoewel het Gardameer bij Nederlanders populairder is dan het Lago Maggiore is de laatste volgens de echte Italië kenners van een grotere schoonheid. Bijkomend voordeel is dat het Lago Maggiore ook nog eens dichterbij Nederland ligt.

Plaats een reactie