Medienhafen Düsseldorf

Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en ligt op slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens. De stad is vooral bekend om zijn culturele erfgoed, historische bouwwerken, de luchthaven en natuurlijk de kerstmarkt. Een andere bezienswaardigheid in Düsseldorf is de Medienhafen.

Oud ontmoet Nieuw
De Medienhafen in Düsseldorf is het centrum van de media in de stad. De oude haven is in de loop der jaren getransformeerd tot een supermodern zakelijk centrum; een ware must voor de liefhebber van moderne architectuur. Van de oorspronkelijke functie van de wijk is alleen nog een kleine jachthaven over.
Tussen de imposante kantoorgebouwen waarin vooral mediabedrijven gevestigd zijn vind je in de Medienhafen veel trendy barretjes en restaurants. Vanuit het oude centrum van Düsseldorf stap je in de Medienhafen een compleet nieuwe wereld binnen. Eén van de meest in het oog springende gebouwen in de Medienhafen is de Neuer Zollhof van de hand van architect Frank Gehry en stamt uit 1998. Het complex bestaat uit drie afzonderlijke gebouwen die gedraaid de lucht in gaan. Het gebouw aan de linkerzijde is afgewerkt met wit pleisterwerk, het rechter gebouw bestaat uit rode bakstenen en het middelste gebouw is opgetrokken uit staal. Het staal weerkaatst de kleuren van de buitenste gebouwen wat een bijzonder effect geeft.

Uitgaansmogelijkheden
In de Medienhafen zijn tal van uitgaansmogelijkheden. Je vindt hier legio barretjes, chique restaurants en een aantal clubs. Al deze uitgaansmogelijkheden vind je aan weerszijden van de Rijn. In de Medienhafen zijn de twee oevers met elkaar verbonden door middel van de Hafenbrücke wat een verschijning op zich is. Bovenin de Rheinturm of Rijntoren zit een restaurant gevestigd. Tijdens je diner op 170 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over Düsseldorf en het Ruhrgebied. Na het eten is het feesten geblazen in bijvoorbeeld de populaire club 3001 die je vindt aan de Franziusstrasse. In het kort kun je stellen dat de Medienhafen op dit moment ‘the place to be’ is in Düsseldorf.

Plaats een reactie