Beierse Tapas

Bij Tapas denk je al snel aan heerlijke kleine Spaanse hapjes, van die pittige worstjes die zwemmen in olie met veel knoflook, of heerlijke dadels in een jasje van spek. Of toch die patatas bravas met wederom veel knoflook.

In Beieren en om precies te zijn in München hebben ze een eigen variatie bedacht van de tapas, namelijk de traditionele Beierse keuken in het klein. Dus nu geen bord vol met Obatzda of een kom vol Weißwurst maar een mini portie voor een mini prijsje waarmee je dus in één avond de culinaire kant van Beieren kunt proberen.

Mijn favorieten op de Tapas kaart van deze Beierse Gaststätte Spockmeier in de binnenstad van München zijn de Tapas Wollwurst, de Tapas Rösti, de Tapas Wiener Schnitzel en natuurlijk als desert de Tapas Kaiserschmarrn.

Natuurlijk drink je hierbij een een heerlijke Weißbier van Paulaner, één van de oudste brouwerijen van München en krijg je een mandje met de traditionele Brezn en ook deze is gebakken in tapas formaat.

Ga je liever voor het echte werk, en zijn die kleine porties voor je holle kies? Dan kun je natuurlijk ook gewoon het gerecht als Hauptgang bestellen.

Foto: © spoeckmeier

3 gedachten over “Beierse Tapas”

  1. Als ik tapas wil eten dan gaat ik wel naar Spanje toe of so. Daar heb je echte tappas en niet die Duitse troep. Die Duitsers moeten gewoon doen waar ze goed in zijn: grote stukken varkensvlees met bier erbij verkopen. Voor verfijnde keuken moet je daar toch echt niet zijn.

  2. Ik vind het juist wel grappig, in plaats van een bord wat te vol ligt waarbij je tegen heug en meug moet eten kun je nu gewoon genieten van kleine porties zonder op het kindermenu te moeten kijken.

    En goede tapas in Spanje? als je heel goed zoekt ja, 90% van die tapas zaakjes serveert toeristen tapas direct uit blik of de magnetron.

Plaats een reactie