De Akropolis van Lindos

De stad Lindos, die ook bekend staat als ‘Het witte stadje’ ligt ongeveer 55 kilometer ten zuiden van de stad Rhodos. In het kleine stadje vind je de Akropolis van Lindos die in het Oude Griekenland gold als één van de belangrijkste tempels. De ruim 100 meter hoge rots waarop de akropolis werd gebouwd wordt al ruim 4,000 jaar bewoond. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de baai van Sint Paul.

Vanuit het pittoreske Lindos met zijn prachtige witte huisjes en kronkelende straatjes kun je de rots op twee manieren beklimmen. Je kunt ervoor kiezen de rots te voet te bedwingen, maar wanneer je slecht ter been bent of het te warm is kun je er ook voor kiezen om je op de rug van een ezel naar boven te laten vervoeren. Langs de weg omhoog wordt er veel ambachtelijk handwerk verkocht.

Op de rots zijn vier niveaus met historische bezienswaardigheden. Deze plek is zo speciaal doordat verschillende culturen uit de oudheid hier samenkomen. Op het eerste niveau vind je een aantal ondergrondse waterreservoirs uit de Byzantijnse tijd. Op het tweede niveau vind je het Johannieter kasteel. Op het derde niveau vind je de stoa uit de Hellenistische tijd en op het laatste niveau staan de overblijfselen van de tempel van Athena Lindia.

Wanneer?

De Akropolis van Lindos kan het hele jaar bezocht worden. Het behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Rhodos. Tijdens het hoogseizoen van april tot en met eind oktober is de Akropolis op werkdagen geopend van 08:00-20:00. Buiten het hoogseizoen kun je de Akropolis bezoeken van 08:30-15:00. Voor volwassenen geldt er een entree van €6,-; kinderen betalen de helft.
We raden je aan om zo vroeg mogelijk op pad te gaan. Op deze manier ben je niet alleen de grote horden toeristen voor, vroeg op de dag is de temperatuur ook nog aangenaam. Wanneer je de vier niveaus bezocht hebt kun je in Lindos terecht voor een heerlijke lunch en allerlei leuke souvenirs.

1 gedachte over “De Akropolis van Lindos”

Plaats een reactie