Wintersport en mobiele telefonie

Tijdens de aankomende vakantie een wintersport geboekt? Mobiele provider Simyo heeft een vijftal handige tips voor wintersporters op papier gezet om het maximale uit je mobiele telefoon te halen. Bij een wintersport denk je niet gelijk aan je telefoon, echter zijn er een aantal tips die erg waardevol kunnen zijn.

Tip 1: Wifi belangrijk op wintersport?

In veel wintersport plaatsen zijn in het hotel of in de cafés internetverbindingen. In de cafés zullen dit openbare verbindingen zijn, let hierbij op dat je niet je bankzaken gaat regelen op een openbare verbinding. Een internet verbinding die goed werkt kan soms erg belangrijk zijn op een vakantie. op de website van hotelwifitest kun je kijken of je hotel een goede internet verbinding biedt.

Tip 2: Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, sneeuwval, sneeuwhoogte, livebeelden of andere  tips? Dan is de app van Skiinfo er eentje die je echt moet downloaden. Door overal al vooraf van op de hoogte te zijn heb je een betere voorbereiding op je wintersport.

Meer handige apps voor de wintersport zijn:

  • Sneeuwhoogte – deze app geeft uitgebreide informatie over sneeuwhoogtes in skigebieden.
  • Snowsafe – deze app waarschuwt voor lawinegevaar.
  • Ski Tracks – deze app geeft informatie over snelheid, afstand, duur van een skidag.

Tip 3: Begint het nummer met +31?

Als er iets gebeurt waardoor je snel contact met het thuisfront moet hebben, dan is het handig dat je sommige telefoonnummers al goed in je telefoon hebt staan, incl. landnummer. Het landnummer voor Nederland is +31. Dit landnummer moet je toevoegen vóór het mobiele nummer voordat je kan bellen of sms’en. Als je wilt bellen naar 06 00 00 00 00, dan bel je vanuit het skigebied naar +316 00 00 00 00. Dit kan je gewoon thuis al doen.Tip: Angst voor een hoge telefoonrekening? Neem een prepaid simkaart van huis mee op vakantie zo kan je nooit buiten je huidige belbundel gaan. Je kan namelijk simpelweg niet meer bellen ja je beltegoed op is 

Tip 4: Aanpassen van je bundel

Maak je gebruik van een sim only abonnement? Dan hebben wij het advies om goed te kijken naar de instellingen van het huidige abonnement. Bij sommige providers kan die online, bij andere via een app. Het voordeel van een sim only abonnement is dat je altijd en overal kan bellen. De kosten kunnen hoog oplopen op vakantie. Er zijn echter ook sim only abonnementen waar je de kosten voor bellen in het buitenland niet te hoog kan laten worden. Zeker wanneer je voor een langere periode op wintersport gaat, denk aan skileraar, kan dat een enorme besparing betekenen.

Opzoek naar nog meer tips? Lees hier verder!

Plaats een reactie