Winterwandelingen in de Ardennen

De Ardennen zijn al sinds jaar en dag een geliefd oord voor de wandelaar. Het gebied ligt lekker dicht bij huis en de natuur is hier wonderschoon. Het is hier niet alleen tijdens het voorjaar of de zomer heerlijk vertoeven; ook tijdens de winter is het heerlijk wandelen in de Ardennen. Wel dien je er tijdens je voorbereidingen rekening mee te houden dat het kan sneeuwen in de Ardennen, soms meer dan wij gewend zijn.

Verblijf
De echte liefhebber gaat natuurlijk voor een meerdaagse trektocht door de Ardennen en overnacht op één van de vele campings die het gebied rijk is. Veel van deze campings zijn ook tijdens de winter geopend, dus dit is geen probleem. Het is in de Ardennen het gehele jaar verboden om wild te kamperen; wel zijn er speciale bivakplaatsen ingericht waar je wel het gevoel krijgt wild te kamperen.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een huisje te huren en dagwandelingen te maken. Wanneer je de hele dag door de sneeuw hebt geploegd is het wel lekker om terug te komen in een huisje dat van alle gemakken is voorzien. Met een glaasje glühwein bij de open haard klinkt natuurlijk ook niet verkeerd!

Welke wandeling?
Eigenlijk zijn alle wandelingen die men tijdens de zomer kan maken ook geschikt om tijdens de winter te lopen. Op het internet en bij de meeste reisaanbieders is er veel informatie te vinden over wandelen in de Ardennen. Een mooie wandeling om tijdens de winter te maken is Chateau-Regnault. Deze wandeling bij de gelijknamige plaats loopt over een bergkam langs een aantal rotspartijen. Deze rotspartijen kun je beklimmen, maar begin hier niet aan wanneer je hier niet ervaren in bent. Vanaf de bergkam heb je een prachtig uitzicht over de winterse Ardennen. De rest van de wandeling loopt door mooie bossen die een sprookjesachtige uitstraling hebben tijdens de winter. De totale lengte van de wandeling is 10 kilometer, niet bijzonder veel, maar houd er rekening mee dat het tijdens de winter een stuk lastiger navigeren kan zijn.

Plaats een reactie