Vliegticket Madrid goedkoper dan tank benzine

Vandaag viel het me weer eens op hoe goedkoop vliegen eigenlijk geworden is als je optimaal gebruik kunt maken van de aanbiedingen. Vanochtend heb ik voor mijn vrouw een retourticket naar Madrid geboekt. Transavia heeft op dit moment verschillende aanbiedingen, dus de prijs was zeer gunstig: slechts 59 euro voor een retourticket van Rotterdam naar Madrid. Daar komen dan nog 5 euro boekingskosten bij, wat het totaal op 64 euro brengt.

Een uur later heb ik de tank van mijn auto vol gegooid met benzine. Ik moest 99,60 euro aftikken voor 63,48 liter V-Power. Hoe raar het ook klinkt, maar ook dit is tegenwoordig een koopje dankzij de lage olieprijzen. Er zijn tijden geweest dat ik tot 120 euro moest betalen voor een zelfde hoeveelheid benzine.

Voor die ruim zestig liter benzine rijdt ik twee keer heen en weer naar Antwerpen, een keer heen en weer naar Utrecht voor de Vakantiebeurs en doe ik wat ritjes hier binnen de stad. Voor tweederde van dat geld vlieg je gewoon retour naar Madrid! Lang leve het stunten met vliegticketprijzen!

Plaats een reactie