Bretagne is gelegen in het noordwesten van Frankrijk en is erg geliefd bij toeristen. Bretagne staat vooral bekend om de prachtige rotspartijen die langs de kust te vinden zijn. Ook de landingsstranden waar de geallieerden het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidden zijn een veel bezochte site.

Bretagne staat echter ook bekend om haar streekproducten. Typisch Bretons zijn bijvoorbeeld Fruits de Mer en de heerlijke typisch Bretonse cakes, biscuits en toffees.

Zon, zee en strand

Omdat Bretagne omgeven wordt door de zee staat het leven in Bretagne in het teken van de zee, het zout en de wind. Dit zie je ook terug in de typische Bretonse visserstruien die populair zijn over de hele wereld. Typisch Bretonse streekproducten koop je het beste lekker vers op een lokale markt. In de meeste steden en dorpjes worden deze markten minimaal één maal per week gehouden. Wat ook typisch is voor Bretagne is dat de Bretoenen een groot historisch besef hebben. Dit betekent dat je je in de meeste steden en dorpjes in de middeleeuwen waant. De monumenten worden goed onderhouden en zijn tijdens de meeste oorlogen gespaard gebleven van ernstige schade.

Landschap

Het landschap van Bretagne is voornamelijk heuvelachtig. Wanneer het weer het niet toelaat om lekker langs de kust te verblijven is het heerlijk om door het landschap van Bretagne te rijden. Tijdens je rit kun je je vergapen aan de schitterende omgeving en de typisch Bretonse dorpjes. Bretagne is bij uitstek geschikt om te wandelen. Ook zijn er een aantal fietsroutes te rijden. Deze routes zijn bijzonder goed en leiden je over de heuvels en door de lieflijke dorpjes. Bretagne biedt ook een grote variëteit aan musea of kastelen bezoeken. De Bretoenen zijn een zeer vriendelijk volk; Bretagne is een prima plek om even lekker te onthaasten en te genieten van alle typisch Bretonse streekproducten.