VS is de ultieme rondreisbestemming

Rondreizen is al jaren in opkomst maar wat is nu het ideale land om enkele weken of maanden in rond te trekken. Uit onderzoek van de Nederlandse reiswebsite Rondreis.nl blijkt dat de Verenigde Staten als favoriete rondreis bestemming genoemd wordt. Het onderzoek is gehouden onder 1.500 Nederlanders. De rest van de top tien wordt trouwens ook gevuld met niet Europese bestemmingen. Als werelddeel wordt Azie gezien als de ideale rondreis bestemming.

Er werd gevraagd naar het favoriete land om in te reizen. De VS scoort met 12,2 procent het best en wordt geroemd om haar ‘afwisselende landschappen’, ‘spectaculaire steden’ en ‘eindeloze reismogelijkheden’. De VS blijft daarmee Australië (10,6%) en Nieuw-Zeeland (8,5%) voor.

 

IJsland meest geliefd in Europa

Nederlanders ontdekken het liefst verre bestemmingen. Meer dan 90 procent van de reisliefhebbers geeft de voorkeur aan een land buiten Europa. Indonesië en Zuid-Afrika staan op plek vier en vijf, gevolgd door Canada, China en Argentinië. Ruim 25 procent van de reizigers kiest voor een Aziatisch land.

Pas op plek vijftien staat de eerste Europese bestemming: IJsland, even later gevolgd door Noorwegen. Als reden voor het prefereren van een verre reis worden ‘de mooie natuur’, ‘exotische cultuur’, ‘het aangename klimaat’ of ‘het lekkere eten’ vaak genoemd.

 

De top 10 landen voor een rondreis

 

  1. Verenigde Staten (12,2%)
  2. Australië (10,6%)
  3. Nieuw-Zeeland (8,5%)
  4. Indonesië (6,3%)
  5. Zuid-Afrika (5,9%)
  6. Thailand (4,7%)
  7. Canada (4,6%)
  8. China (2,4%)
  9. Argentinië (2,3%)
  10. Vietnam (2,2%)

Plaats een reactie