Nederland gaat massaal kamperen

De afgelopen weken zie ik veel berichten voorbij komen met vakantietrends, vakantienieuwtjes en allerlei berichten over nieuwe bestemmingen. Als ik de berichten mag geloven gaan we komend jaar vooral op bezoek bij lokale mensen thuis, gaan we toch nog enkele onontdekte plekjes vinden en zijn IJsland, Ecuador, Kazachstan en Taiwan dé nieuwe landen waar we massaal naartoe vliegen. Turkije wordt zoals de laatste jaren wel vaker gezien als de ultieme zomerzonbestemming en de liefde voor voedsel zorgt ervoor dat foodies hele vakanties gaan wijden aan deze passie.

Laten we elkaar niet voor de gek houden. Want een trend die ook in 2015 weer te zien is (net als de afgelopen vijf decennia) is dat Jan Modaal met zijn 1,8 kinderen vooral richting de camping gaat deze zomer. Kamperen is betaalbaar en wordt door veel gezinnen als leuk ervaren. Dus reist het gemiddelde Nederlandse gezin ook deze zomervakantie weer af naar de bekende kampeerbestemmingen, zoals bijvoorbeeld naar Spanje of Frankrijk.

Ik verwacht dan ook dat landen zoals België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië deze week het weer goed zullen doen op de Vakantiebeurs, net als de aanbieders van kampeerreizen. Want of het nu kamperen, creperen of glamping is, de gemiddelde Nederlander kampeert!

4 gedachten over “Nederland gaat massaal kamperen”

  1. Goed artikel. Jan met de Pet gaat inderdaad gewoon weer met zijn sleurhut, zijn suffe Nederlandse vrouw en k*tkinderen weer in de file staan richting de Franse campings, om drie of vier weken later weer lekker naar een nog suffere kantoorbaan terug te keren.

    Ga toch eens echt reizen. Schop je vrouw het huis uit en geef haar de kinderen, die je zo af en toe eens opzoekt. Verkoop al je spullen en ga backpackend de wereld over. Ga leven!!!

  2. Kamperen is ook top. Lekker met de kinderen in de weer zijn en genieten van het buitenleven. Zolang wij er nog van genieten, blijven we zeker gaan.

  3. Helemaal mee eens! Kamperen is misschien niet zo flashy en nieuw als foodie trips en reizen naar Ecuador, maar gaat toch niets boven een gezellige kampeervakantie in eigen land of België.

Plaats een reactie