Macedonië, de parel van de Balkan

De laatste jaren begint de Balkan steeds populairder te worden als toeristische bestemming. Dat is niet voor niets. De sfeervolle dorpjes en prachtige natuur geven de toerist alle rust en vrijheid waar hij naar op zoek is en dit alles ook nog eens op relatief korte afstand.

Macedonië

Een unieke vakantiebestemming in de Balkan bestemming is Macedonië, internationaal bekend onder de naam FYROM (Former Yugoslavian Republic of Macedonia). De reden dat dit land nog niet heel erg bekend is onder het grote publiek is doordat het niet beschikt aan de zee ligt. Veel toeristen willen tijdens hun vakantie in ieder geval één dagje lekker luieren aan de kust. Macedonië biedt hiervoor een goed alternatief, het Meer van Orhid, er zijn hier dan ook volop mogelijkheden om je vakantie door te brengen.
Het Meer van Orhid is echter niet het enige wat deze unieke vakantiebestemming in de Balkan te bieden heeft. In de binnenlanden kun je genieten van de prachtige natuur en in één van de pittoreske dorpjes genieten van een kopje koffie waar je in de meeste gevallen niet meer dan een euro voor betaalt.
Tijdens de winter kun je zelfs op wintersport in deze unieke vakantiebestemming in de Balkan. In het noorden van het land zijn in de hoger gelegen delen een aantal pistes te vinden. Het pistenetwerk hier is niet te vergelijken met dat van de Alpen, maar wanneer je eens iets anders wilt dan de overvolle pistes in de Alpen kun je Macedonië zeker in overweging nemen.

Cultuur

Ben je op zoek naar een cultureel uitstapje? Bezoek dan de hoofdstad van deze unieke vakantiebestemming in de Balkan, Skopje. In deze stad en de directe omgeving ervan zijn diverse nederzettingen gevonden. In het Museum van Macedonië leer je alles over de geschiedenis van deze unieke vakantiebestemming in de Balkan. Eén van de oudste bezienswaardigheden is de stenen brug over de rivier de Vardar. Deze brug werd als enige niet verwoest door natuurgeweld of tijdens oorlogen.
Wanneer je op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming is Macedonië zeker een aanrader; helemaal omdat dit land nog niet door het massatoerisme is ontdekt.

Plaats een reactie