Florence, culturele hoofdstad van de wereld

Florence is de hoofdstad van Toscane en was in 1986 de culturele hoofdstad van Europa. Het mag zich wat ons betreft met recht de culturele hoofdstad van de wereld noemen. De naam Florence stamt af van het Latijnse woord florentia wat bloei betekent. Op cultureel gebied raak je dan ook niet uitgekeken in deze schitterende stad die tevens als bakermat van de Renaissance wordt gezien. De invloedrijke familie De Medici kwam uit deze stad en dat is goed terug te zien.

Bezienswaardigheden

Eigenlijk is deze culturele hoofdstad van de wereld één groot openluchtmuseum, er is zoveel moois te bewonderen. Eén van de bekendste attracties van Florence is de prachtige dom met zijn klokkentoren. De Santa Maria del Fiore stamt uit de 13de eeuw en is de die na grootste kathedraal van Europa. Andere belangrijke bezienswaardigheden in de culturele hoofdstad van de wereld zijn het Baptisterium dat naast de dom te vinden is, het Palazzo Medici-Riccardi wat één van de vele paleizen van de Medici familie was, de Ponte Vecchio met zijn opvallende corridor en het Uffizi. Dit museum in de culturele hoofdstad van de wereld is één van de beroemdste kunstmusea ter wereld met een imposante collectie van Italiaanse Renaissanceschilders. Naast de invloed van de familie de Medici was deze culturele hoofdstad van de wereld de geboorte- of verblijfplaats van andere beroemde personen. Zo hebben Donatello, Michelangelo, Da Vinci, Dante Alighieri en Galilei ook hun stempel gedrukt op deze imposante stad.

Nadat je je hebt vergaapt aan al het moois dat de culturele hoofdstad van de wereld heeft te bieden kun je op één van de terrasjes heerlijk genieten van één van de specialiteiten van Florence. De Florentijnse keuken is een eerlijke keuken, wat betekent dat de smaak van een gerecht echt op nummer 1 komt. Veel gerechten zijn gebaseerd op vlees; een goed glas Florentijnse Chianti mag hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Plaats een reactie