De abdijen van de Ardennen

De Ardennen zijn al decennia lang een favoriete bestemming voor voornamelijk de actieve vakantieganger. De Ardennen zijn geschikt voor vrijwel alle buitensportactiviteiten. Wandelen, mountainbiken, rotsklimmen, kanoën, paardrijden, tijdens de winter kun je in sommige delen van de Ardennen zelfs skiën. Ook voor de liefhebber van cultuur en historie hebben de Ardennen veel te bieden. Verspreid over de regio vind je talloze middeleeuwse forten, kastelen, citadellen en abdijen.

Abdij van Maredsous

Deze abdij ligt in de schitterende vallei van de Molignee die erg geliefd is bij wandelaars. De abdij zelf stamt uit 1872 en werd gesticht door de Benedictijnen. De monniken zijn erg gastvrij en laten u graag zien en ervaren hoe het dagelijks leven op de abdij er uitziet. Tijdens je bezoek kun je ook genieten van een Maredsous biertje en de gelijknamige kaas die allebei afkomstig zijn van de abdij. De abdij is het gehele jaar tegen een kleine entree geopend voor het publiek.

Abdij van Stavelot

De abdij van Stavelot is gelegen in de vallei van de rivier de Amblève in de Ardennen. In het gigantische complex dat tussen 1999 en 2002 volledig is gerenoveerd zijn meerdere musea en een galerij ondergebracht die allen bezocht kunnen worden. In het museumcafé is het genieten van de lekkernijen die de abdij te bieden heeft. Voor volwassenen is de entree €9,50, hiervoor heb je gelijk toegang tot de verschillende musea.

Abdij van Orval

De abdij Notre Dame d’Orval stamt uit 1132 en staat in Villers-Devant-Orval in de provincie Luxemburg. Deze Cisterciënzerabdij is in geestelijk kringen voornamelijk bekend om zijn geschiedenis. Bij het grote publiek is de abdij bekend om zijn heerlijke trappistenbier en zijn smaakvolle kaas.

Abdij van Val-Dieu

Onze Lieve Vrouwe van Val Dieu staat in het oosten van de Belgische Ardennen en stamt uit het begin van de 13e eeuw. In en om deze abdij heerst er een serene rust. Dankzij de christelijke gemeenschap van Val-Dieu kon voorkomen worden dat deze Cisterciënzerabdij met haar lange geschiedenis in verval raakte.

Plaats een reactie