Dinsdag beste dag voor goedkope vliegtickets

Hoeveel maanden van te voren boek je een vlucht? Welke weekdag is het beste om te boeken? Welke dag is het best om te vertrekken en welke dag is het best om terug te vliegen?

Veel vragen die reizigers zich zelf vaak stellen bij het boeken van een vliegticket. De reiszoekmachine van Kayak, zocht naar de antwoorden op deze vragen.

Op welke dag vertrekken?

Vertrekken op een dag in het midden van de week is voor een verre reis het meest gunstig. Op dinsdag bespaar je het meest op je vliegticket, dit geldt zowel voor de heen als terugvlucht.

Anders is het voor vluchten binnen Europa, deze vluchten worden veel zakelijk gebruikt. Hier vlieg je het beste vrijdags naar je bestemming en op maandag terug.

Wanneer boeken?

Voor vluchten naar Azië, Noord Amerika, en de het Caribisch gebied boek je het voordeligst als je vier maanden voor vertrek boekt.  Richting centraal Amerika is een termijn van 5 maanden aan te raden.  Voor vluchten naar zuid-amerika kun je met drie maanden rekening houden.

Afrika is een apart geval, de laatste tijd lijken de prijzen van de vliegtickets vlak voor de vertrek datum enorm in prijs te dalen. vluchten zijn twee weken voor vertrek het voordeligst. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de onzekere situatie in dit werelddeel door de politieke onrust en de Ebola epidemie.

Europa is een beetje lastig, ga uit van een gemiddelde periode van 2 tot 3 maanden van te voren, maar ook hier spelen de locale evenementen een grote rol. Een goedkoop vliegticket naar München vinden in Oktober is zo goed als onmogelijk door het veel bezochte Oktoberfest.

 

Plaats een reactie