Kerstmarkt in Brugge

Veel Nederlanders rijden naar Duitse steden en Antwerpen om de jaarlijkse kerstmarkten te bezoeken. Een leuk alternatief vormt de Belgische stad Brugge. Daar wordt de kerstmarkt over twee plekken verdeeld: de Grote Markt en het Simon Stevinplein. Omdat deze twee locaties op slechts enkele honderden meters van elkaar liggen worden ze ook vaak als één kerstmarkt gezien.

IJspiste en kerstmarkt op de Grote Markt

De Grote Markt, in het hart van historisch centrum, is volgens ons één van de mooiste locaties in Nederland, België en Duitsland om een kerstmarkt te houden. Gelukkig hebben ze ervoor gekozen om alleen het hart van het plein te gebruiken voor de ijspiste en de kerstmarkt, waardoor de gebouwen er omheen nog mooi tot hun recht komen. De prachtig verlichte ijspiste staat centraal op de Grote Markt. De houten kerstkramen met etenswaren, glühwein, jenever en typische winterse koopwaar zoals mutsen, kerstartikelen en decoraties staan om de ijspiste heen.

Simon Stevinplein

Via winkelstraat Steenstraat loop je vanaf de Grote Markt in drie minuten naar het Simon Stevinplein. Hier staan ook nog enkele tientallen kraampjes opgesteld waar je een soortgelijke mix van producten ziet als op de Grote Markt. De kerstmarkt staat hier opgesteld in twee rijen over het plein.

Data en openingstijden

De kerstmarkt en ijspiste in Brugge is te bezoeken tot en met zondag 4 januari 2015. De openingstijden zijn van 10:00 tot 19:00 uur. In Brugge mikt men dan ook vooral op de vele dagjesmensen die met de bus naar Brugge komen. Vanaf uur of zes ’s avonds zie je de drukte als snel afnemen op de kerstmarkt.

1 gedachte over “Kerstmarkt in Brugge”

  1. Ook handig is dat je in Brugge direct onder de kerstmarkt kan parkeren, dus geen gesleep met je aankopen.

Plaats een reactie