Hyatt hotels biedt vanaf februari gratis wifi

Betalen voor wifi in een hotel is nog steeds mijn grootste ergernis tijdens een hotelverblijf, de bedragen die worden gevraagd zijn absurd, recentelijk betaalde ik in München nog ruim 18 euro voor en dag wifi op slechts 3 devices. De aangeboden snelheid was werkelijk om te huilen, na een belletje naar de receptie bleek dat ik dat nog kon upgraden voor 12 euro’s extra.

Hyatt hotels een Amerikaanse hotelketen met hotels over de hele wereld maakt een einde aan deze ergernis. Vanaf februari is het internet in de hotelkamers namelijk gratis voor een onbeperkt aantal devices zonder adertjes onder het gras, zoals verplichte lidmaatschappen, of dat je via Hyatt zelf geboekt moet hebben. Zodra je boekt bij Hyatt is het internet via wifi gewoon gratis.

Marriott hotels, een andere Amerikaanse hotel keten paste haar wifi aanbod eerder dit jaar al aan, iedere gast die lid is van het puntenspaarsysteem van deze keten had zowiezo recht op gratis wifi, Hyatt hotels heeft zelfs deze stap overgeslagen.

Hopelijk is deze ontwikkeling een signaal naar alle andere hotel ketens om de prijzen van de internetvoorzieningen gratis of voordeliger te maken, Hilton hotels lijkt deze ontwikkeling al deels te volgen met een deel van het aanbod in de hotels.

Andere mogelijkheden voor internet in je hotelkamer?

Die zijn er, ik ga zelf bijvoorbeeld niet meer op reis zonder mijn mifi, dit kleine kastje functioneert als een mobiele modem en router, het kastje is niet veel groter dan een mobieltje en werkt met maximaal 10 mobiele apparaten zoals je telefoon je ipad maar ook je laptop. In Duitsland, Oostenrijk of Spanje koop je bij een telefoonwinkel een pre-paid simkaart met internet (bijv. 1Gb) voor ongeveer 10 euro en je creëert daarmee je eigen wifi netwerkje in de hotelkamer. Een Mifi gaat over de toonbank voor bedragen tussen de 60 a 80 euro, en is daarmee een goed alternatief voor het internet in het hotel, nadeel is dat je voor ieder land een nieuwe simkaart moet kopen.

1 gedachte over “Hyatt hotels biedt vanaf februari gratis wifi”

  1. 18 euro per dag voor 3 devices? In het Hilton hotel in Venetië betaal je 20 euro per dag voor 1 (ja…. één!!!) device. Wi-fi uitmelken komt helaas voort uit het tijdperk dat de luxe hotelketens nog vermogens verdienden aan telefoneren vanaf de hotelkamer.

Plaats een reactie