Grootste hotel ter wereld in Australië?

Een bijzonder project, en op een bijzondere locatie. In Australië in de tropical North aan de rand van het regenwoud en het Great Barrier reef worden plannen gemaakt voor het grootste hotel ter wereld.

Het hotel wordt aangelegd in een kunstmatig gemaakt meer, ongeveer 13 kilometer ten noorden van de stad Cairns dicht bij de moderne luchthaven.  Het volledige hotel complex wordt gebouwd op ongeveer 240 hectare grond, deze is nu voornamelijk in gebruik voor de teelt van suikerriet.  In totaal is de investering van het project meer dan 8 miljard Australische dollar. (5.6 miljard euro).

Het hotel kent straks acht gebouwen en in totaal meer dan 7.500 hotelkamers en heeft plaats voor 12.000 gasten.  Het hotel gaat voor luxe en voor een 6 sterren classificatie.  Als het hotel in 2018 geopend wordt is het groter dan het Russische Izmailovo hotel in Moskou.  Dit hotel heeft plaats voor ‘slechts’ 10.000 gasten.

Jaarlijks bezoeken 6.1 miljoen toeristen Australië, hoofddoel van de reis zijn de bestemmingen Sydney en het Great Barrier Reef, met dit mega hotel is er in ieder geval genoeg accommodatie.

Plaats een reactie