Barcelona 2015

Barcelona is altijd een leuke stad om te bezoeken. Er zijn dan ook zoveel mooie bezienswaardigheden als musea, winkelgebieden, strand en nog veel meer dingen te bezoeken dat je op eender welke dag een leuke dag zult beleven in deze stad. Omdat Barcelona zo’n bruisende stad is met veel beleving is er ook veel te doen. Je kunt bijvoorbeeld ook eens een citytrip plannen naar Barcelona wanneer FC Barcelona thuis speelt. Een wedstrijd bijwonen gecombineerd met al het leuks dat Barcelona te bieden heeft. Ook zijn er tal van evenementen. Komend jaar zal de evenementenkalender van deze Catalaanse stad weer overvol zijn.

Diada
Elk jaar, dus ook in 2015 wordt op 11 september Diada gevierd. Dit is de nationale Catalaanse feestdag. Zoals je waarschijnlijk wel weet is Catalonië een deel van Spanje, maar ook deels autonoom. Zo hebben ze hun eigen feestdag. Een feestdag vol met vlagvertoon en concerten en parades. Het centrum van de festiviteiten bevindt zich in het Ciutadella park. Een leuke dag om eens kennis te maken met de Catalaanse identiteit van Barcelona en haar mensen.

Festival Del Grec!
Dit festival wordt ook wel de moeder van alle festivals van Barcelona genoemd. Het festival heeft gedurende de hele maand juli op meerdere plaatsen in de Catalaanse hoofdstad vertoningen. Veel muziekoptredens waarbij de oorspronkelijke cultuur centraal staat. Zelfs de meest stijve plank wordt lichtelijk bewegelijk wanneer hij wordt ondergedompeld in een spektakel van muziek en dans. Dit evenement geeft de zomerdagen net dat stukje extra beleving.

Kerstmarkten
Barcelona heeft jaarlijks meerdere kerstmarkten in het centrum van de stad. Deze beginnen meestal einde oktober of begin november en zorgen voor een sfeervolle verlichting en aangename ambiance in de historische binnenstad. Natuurlijk zijn de kerstmarkten weer net even anders dan die van hier. Je moet per slot van rekening wel het gevoel hebben dat je in een andere cultuur bent.

Dit zijn slechts drie van de vele opties die er zijn aan jaarlijkse activiteiten in Barcelona. Geef je citytrip op deze manier net wat extra glans.